דני ודנה נשואים טריים מזה שנה וחצי. לפני כחצי שנה "תם ירח הדבש" והחלו ריבים משמעותיים. ככל הליך הדרדרות ביחסים, גם אצלם נשמעת המילה "גירושין" יותר ויותר בסלון הבית בשלושת החודשים האחרונים. ואם זה לא מספיק, דנה גילתה גם שהיא בהריון. למרות זאת, השניים אמרו והחליטו להתגרש.
גירושין בהריון יש דבר כזה?
על פניו, אין מניעה שלא. מה ההבדל בין
גירושין בהריון לבין גירושין של זוג עם פעוט, שני ילדים קטנים או שלושה ילדים בוגרים? מבחינה משפטית לא אמור להיות כל הבדל שכן, הגירושין הם רק בין דנה לדני ולא בין דני לעובר.
כאמור, גירושין במדינת ישראל הם בסמכותו הייחודית של בית הדין הרבני. ולכן, דני ודנה מגיעים שניהם לבית הדין ופותחים תיק גירושין. לדני אין כל כוונה או תוכנית לסרב
גט וכך גם לדנה- שניהם מעוניינים ב"פרידה נקייה".
הם מגיעים בפני הרכב הרבנים ומה הם שומעים?
המלצה לשלום בית והמלצות לפנות ליועצים זוגיים שונים.
מדוע?
מחקרים שונים שנעשו מראים כי לבית-הדין הרבני נטייה שלא לאפשר גירושין בזמן הריון מתוך תפיסה כי המשפחה רק עתה בתחילת דרכה ו"חבל לפרק" וכן, מתוך חשיבה שעם הגעת הילד, דברים עשויים להשתנות. יותר מכך, לעיתים מאמינים הרבנים כי הריבים והחיכוכים הם תולדה של ההורמונים של האישה בהריון.
התוצאה: סטטיסטית, מעטים המקרים בהם בתי הדין מאפשרים גירושין "קלים" בהריון. דני ודנה זועמים על בית-הדין ולא מוכנים לשמוע אפילו על שיחה עם רב או יועץ. הדבר כמובן רק מכעיס את הרכב הדיינים וגורם להם לחשוב שמזלזלים בסמכותם.
אז אולי עדיף היה להם לנסות לפחות "בכאילו" לשוחח עם הרב או היועץ וכך מקבלים את גירושיהם ואת ה"פרידה הנקייה" בה הם חפצים.
ומה לעניין מזונות?
כפי שנסקר במאמר אחר באתר העוסק במזונות ילדים- לא ניתן לדון או לקבוע מזונות לפני שיש ילדים (פיסית). לכן, במקרה זה, דנה ודני יוכלו להסכים על סיוע כלכלי כלשהו בעת ההיריון אולם, בטרם הלידה לא ניתן יהיה לקבוע שיעור
מזונות ילדים.
נכתב על-ידי: מערכת האתר
שאלות על המאמר? מוזמנים לשאול בפורום גירושין