עו"ד לדיני תעבורה - מתי פונים?
צברתם עבירות תנועה? זומנת למשפט תעבורה? עו"ד אולגה שץ-אברבך במאמר המסביר מתי כדאי לפנות לעו"ד דיני תעבורה ובמה יכולתו לסייע.
השאלה מתי כדאי לפנות לעו"ד העוסק בדיני תעבורה תלויה בעיקר בשאלה מה יכולות להיות ההשלכות של ההליך המשפטי בפניו עומד הנהג – האם הנהג צפוי לקבל עונש של קנס בלבד או שיכולות להיות השלכות נוספות, כמו שלילת רישיון לתקופה ממושכת, חיוב במבחני תיאוריה וטסט או אף עונש של מאסר? על מנת להשיב על השאלה מומלץ לפנות לעו"ד לייעוץ ראשוני (הניתן בחלק גדול מהמקרים ללא עלות), וזה יוכל להעריך את מתחם הענישה הנהוג בגין העבירה/התאונה המדוברת לפי נסיבותיה, בהתאם לנתונים האישיים של הנהג (גיל, וותק בנהיגה, עבר תעבורתי, תעסוקה, נסיבות אישיות ועוד), וכן בהתאם למקום המשפט וכד'.
בקווים כלליים ניתן לומר כי מי שקיבל דו"ח לתשלום קנס, והוא אינו נהג חדש, ולא צבר מספר רב של נקודות בגין עבירות שביצע, אינו צפוי לעונש של שלילת רישיון, אלא אך לקנס ולנקודות בהתאם לסוג העבירה. אולם, אם מדובר בנהג חדש או מי שלחובתו מספר רב של נקודות, הרי שאף דו"ח לתשלום קנס יכול להוביל לשלילה של הרישיון או התניית חידושו בתיאוריה ו/או טסט, ולפיכך מומלץ להיוועץ בעו"ד לדיני תעבורה.
כמובן שאם מדובר בזימון לבימ"ש מומלץ להיוועץ בעו"ד לדיני תעבורה, שכן במרבית העבירות/התאונות בגינן מוגש כתב אישום לביהמ"ש, ייתכן כי יוטל על הנהג עונש של שלילת רישיון, וכך אף אם מדובר בתאונה עצמית בה הנהג הינו הנפגע היחיד. בחלק לא מבוטל מן המקרים בהם מוגש כתב אישום, עלולה התביעה לבקש אף עונשים חמורים יותר, כגון מאסר, (למשל, במקרים של נהיגה בשכרות כשהתוצאה גבוהה, נהיגה ללא רישיון, נהיגה בפסילה, וכמובן שגם בתאונות קשות או קטלניות, ו/או במקרים בהם מדובר בנהגים עם עבר עשיר).
מדוע כדאי לפנות לעו"ד לדיני תעבורה?
גם אם יש לכם טיעונים נהדרים, לרוב תזדקקו לעו"ד שיוכל "לתרגם" אותם לשפה המשפטית הרלוונטית בביהמ"ש, על מנת שהשופט ייתן להם את המשקל הראוי.
עו"ד בעל ניסיון בדיני תעבורה יוכל להעריך את סיכויי הרשעתכם (שלא תמיד קשורים לשאלה אם אתם אשמים), ולהנחות אתכם בדבר דרכי הפעולה האפשריות.
עו"ד הבקיא בדיני תעבורה ובעל ניסיון במו"מ יוכל לייצג אתכם גם מול רשויות התביעה, ובמקרים רבים להגיע להסדר טיעון של עונש מופחת.
שאלות על המאמר? מוזמנים לשאול בפורום דיני תעבורה