מאות מאמרים ופרסומות שונות באינטרנט מרצות לנו על חשיבות הבחירה וההתייעצות במשרד עורך דין פלילי הנכון וממליצות לנו לבחור במשרד הפלילי שלהם, להיוועץ עימם, להתקשר או רק לשלוח הודעה. אולם, משרדי עורכי הדין הפלילים אינם היחידים כמובן שמנסים "לגייס" דווקא אותנו ולא להיפך.
מה נלמד?
במאמר זה ננסה להבין מדוע והאם בכלל מותר לבעל משרד עורך דין פלילי לפרסם את המודעות וההמלצות השונות ומה יש לחוק לומר על כך, אם בכלל. וכן, ננסה בכל זאת להבין מדוע חשוב כי משרד עורך דין פלילי יעמוד לצידנו ביום בו, חלילה, נועמד לדין פלילי ואם לא- האם נוכל לייצג את עצמנו.
כאמור, עשרות על גבי מאות אתרים שונים ממליצים באינטנרט לבחור בשירותיהם. האם עצרתם יום אחד ושאלתם את עצמכם "איזה מין עורך דין פלילי או משרד שמכבד את עצמו מפרסם את עצמו ככה באינטרנט?" ואם לא שאלתם- אז זה הזמן.
מהו ייצוג מקצועי?
ראשית, וכפי שכבר ציינו במאמר אחר באתר תחת כותרת "עורך הדין הפלילי", ישנה חשיבות רבה בייצוג מקצועי בהליך הפלילי על-ידי אדם הבקיא בדיני העונשין על חוקיהם והוראותיהם השונות וכן, בקיא בסדרי הדין השונים.
כמו כן, וכפי שראינו במאמר אודות
הסדר הטיעון- מרבית התיקים הפליליים (כ-80%) נסגרים בהסדרי טיעון. הנעשים בין התביעה (הפרקליטות) לבין הנאשם וסנגורו - האם לא הייתם רוצים כי יהיה לצידכם משרד עורך דין פלילי המכיר את דקויות המשא ומתן מול נציגי התביעה? בוודאי שכן.
האם מותר להם לפרסם עצמם באינטרנט ובעיתונים?
התשובה היא "תלוי". לשכת עורכי-הדין בישראל קובעת כללים מסוימים לעניין האופן בו
עורך-דין יכול לפרסם את עצמו ואת עיסוקו. למשל- ישנן הגבלות על האופן בו ייכתב ויפורסם שלט הנושא את שמו של משרד עורכי הדין (פלילי או אזרחי) וכן, ישנה מגבלה לעניין שמו של משרד עורך-הדין (פלילי או אזרחי) וכן לעניין העיסוק שמותר לעסוק בו בתוך תחום המשרד עצמו.
אולם, החוק לא אוסר על מה שמכונה בארצות-הברית "רודפי האמבולנסים" (ambulance chasers)- זהו כינוי לעורכי-דין פליליים או משרד עורך דין פלילי אשר "מפזר" את נציגיו בכל מקום בו יש פוטנציאל "לגייס" לקוחות. למשל, כאשר מתרחשת תאונת-דרכים ובעקבותיה אמבולנס מוביל פצועים לבתי החולים (ומכאן, הכינוי- רודפי האמבולנסים).
זכרו כי ישנו יתרון במבחר העצום של משרדי עורכי הדין הפליליים הקיים באינטרנט- כך מתאפשרת תחרות חופשית (יחסית) בין בעלי המקצוע וכך ניתנת בחירה רחבה מאוד למי שנזקק לשירותיו של משרד עורכי הדין. עם זאת, לעיתים מרוב עצים לא רואים את היער וקשה לבחור. לא נוכל להמליץ לכם על עורך דין פלילי כזה או אחר או משרד עורכי דין פלילי כזה או אחר אך בהחלט חשוב כי תעשו מחקר מקדים בטרם תשכרו את שירותיו של כזה.
ואם מרוב עצים באמת לא רואים את היער האם ניתן לייצג את עצמנו?
כעיקרון אין מניעה למרות שלשכת עורכי הדין "לא אוהבת" כל כך את הפרשנות הזו. חוק לשכת עורכי הדין קובע כי הייצוג בבית משפט הוא מקצוע בלעדי של עורך-דין אלא אם מי שמייצג בבית משפט לא עושה זאת "דרך קבע" וכמקצוע תמורת תשלום. לפי פרשנות זו, אם אני לא עורך דין ואני מייצג את עצמי אז זה לא המקצוע שלי ואני לא עושה זאת דרך קבע וגם לא תמורת תשלום- אז אין בעיה.
אבל... אולי לא כדאי. היות ועל הפרק לא "רק כסף" כי אם החירות שלי. ומי שיעמוד מולי במשפט הוא תובע משטרתי או פרקליט מטעם משרד המשפטים ואלו הם עורכי-דין פליליים מהמשרד הפלילי הגדול ביותר והמנוסה ביותר בארץ- המדינה. כדאי כי מי שיעמוד מולם יהיה בקיא לפחות באותה מידה בהליך הפלילי. מי שאין ביכולתו לשכור את שירותיו של משרד עורך דין פלילי- יוכל (תחת תנאים מסוימים) לקבל ייצוג משפטי חינם מטעם הסנגוריה הציבורית.
נכתב על-ידי: מערכת האתר
שאלות על המאמר? מוזמנים לשאול בפורום פלילי