עו"פ גד בנט
שותף ובעלים במשרד עורכי פטנטים בן עמי ושות'
תחומי עיסוק:
רישום פטנטים
שלום נתן,
הדבר נכון לגבי כל הסכם שאתה חותם עליו. הצד השני תמיד יכול לנסות לעקוף אותו או להפר אותו, וזאת שאלה שאתה צריך לשאול את עצמך לגבי כל הסכם שאתה חותם: האם אתה סומך / מרגיש נוח עם הבן אדם מולך.
בעקרון, המשרדים הרציניים של עורכי הפטנטים לא חותמים על הסכמי סודיות, כי אנחנו מחוייבים ע"פ החוק בסודיות ללקוח.
תבדוק אם עורך הפטנטים מולך הוא בעל רישיון כחוק (תכתוב בגוגל "פנקס עורכי הפטנטים" ותגיע לטבלה של עורכי הפטנטים בישראל).
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
שלום מיקי,
קודם כל, חשוב להבין שגם בקשת פטנט זמנית היא בקשת פטנט לכל דבר, ומאפשרת לך לקבל דין קדימה עבור הבקשה שתגיש אחרי שנה (בקשה בינלאומית ו/או בקשה במדינות שונות).
בקשה זמנית, תקפה לשנה, אין לה דרישות פורמליות והיא אינה עוברת כל בדיקה או בחינה. מגישים בקשה זמנית בד"כ כאשר הרעיון עדיין אינו מגובש במלואו, ואז מגישים משהו ראשוני ואח"כ בבקשת ההמשך משלימים את הבקשה.
אם הרעיון (לפחות בראש שלך) כבר מספיק מבושל ואתה יודע כיצד צריך ליישם אותו, אז אולי כדאי לשקול בקשה רגילה, או אפילו אם זירוז כדי לקבל משוב מהר מהבוחן.
האגרות של בקשה זמנית קצת יותר זולות, ולא צריך להגיש שרטוטים פורמליים.
עורך פטנטים טוב ידע לייעץ לך בהתאם למצבך ותקציבך, מהי האופציה הכי טובה עבורך כרגע.
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
שלום אלכס,
קודם כל, לא על כל פיתוח תוכנה אפשר / כדאי להגיש בקשת פטנט. רק אם יש לך חידוש טכנולוגי משמעותי.
אתה יכול להגיש בכמה מדינות שאתה רוצה, יכול במקביל, אבל אפשר לשמור על הזכויות ולהגיש במועדים מאוחרים יותר.
הכי חשוב, אתה צריך לעבוד עם עורך פטנטים שקודם כל יבחן את הפיתוח שלך ויראה אם הוא בר פטנט, ואח"כ ייעץ לך על המסלול המומלץ גם בהתאם לתקציב ולפיתוח העסקי שאתה חושב עליו.
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
הי שילה,
את יכולה להגיש בקשה פרוביזורית לבד, הכי חשוב הוא לתאר בפרוטרוט את דרכי היישום של ההמצאה, כולל אופציות ווריאציות אפשריות / עתידיות.
לגבי התביעות, לדעתי זה דורש יותר מדי נסיון ומקצועיות לא פגשתי אדם שאינו עורך פטנטים שיודע לכתוב תביעות טובות ולהתמודד עם השגות הבוחן על התביעות.
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
הי אלדר,
שאלה חשובה, אבל מענה רציני יותר מתאים להרצאה מאשר לפורום פטנטים.
בקצרה הייתי אומר שהאתגר המרכזי הוא (בלשון אמריקאית) היא להראות שלא מדובר בהליך מופשט, שאדם היה יכול לבצע אותו בראש (גם אם יותר לאט), אלא שיש כאן תוצאה עם אפקט טכנולוגי מובהק (כגון זיהוי פנים, ניווט וכד').
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
שלום שרון,
בהנחה שאתה לא משתמש באימון בשום מכונה או ציוד חדשים, לא ניתן לרשום פטנט על הליך או שיטה שהיא כולה ברמה הרוחנית בלבד.
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
שלום נמרוד,
השאלות דומות אבל לא זהות!
1. כל פטנט רשום תקף אך ורק למדינה בה הוא אושר. אם יש לך רק פטנט ישראלי, אין לו שום תוקף מחוץ למדינת ישראל.
2. השימוש בחו"ל לא קשור לפטנט הישראלי שלך. אתה (וכל אחד אחר) רשאים להשתמש בפטנט הישראלי שלך בחו"ל, כל עוד אין למישהו אחר פטנט על רכיב בפטנט שלך. זה שיש לך פטנט בישראל, אומר שאתה יכול למנוע שימוש של הפטנט שלך ע"י צד ג'. זה לא נותן לך אוטומטית זכות שימוש בו, כי לדוגמה למישהו יכול להיות פטנט על רכיב כלשהו במוצר שלך.
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
שלום מיכאל,
בקשה זמנית (Provisional) היא בקשת פטנט אמריקאית לכל דבר ועניין (אין בארץ או באירופה), מקבלת מספר ותאריך הגשה, רק שאף אחד לא בודק אותה והיא פגה אחרי שנה. המטרה היחידה שלה היא למשל כדין קדימה שאחרי שנה תגיש בקשה קבועה.
בקשה קבועה, היא בקשת פטנט רגילה שנכנסת לתור, ובוחן פטנטים יבחן אותה ויתן לך משוב (אישור, או השגות שאתה יכול לענות עליהם).
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
שלום עדי,
בהחלט כן! יש המון פטנטים על תוכנה או אלגוריתמים, למשל תוכנות לזיהוי פנים, תוכנות לניווט, תוכנות לניהול רחפנים ועוד, ועוד. הפטנט אינו על האלגוריתם כפי שהוא, אלא על שימוש באלגוריתם עבור פתרון בעייה כגון זיהוי פנים, ניווט וכד'.
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
שלום רומאנו,
כל העקרון מאחורי פטנט הוא שהממציא מגלה את ההמצאה שלו לציבור ובתמורה מקבל בלעדיות לתקופה מוגבלת. כל בקשות הפטנטים מתפרסמות שנה וחצי אחרי ההגשה הראשונה! הדרך היחידה למנוע את הפרסום עד לאישור הפטנט, היא אם מגישים רק בארה"ב, אז ניתן לבקש את השהיית הפרסום עד לאישור הפטנט כאשר מתחייבים לא להגיש את הפטנט מחוץ לארה"ב!
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
נא מלאו את הפרטים הבאים: