בית המשפט דחה את בקשתו של גבר לערוך בדיקת אבהות לבנו
בית המשפט לענייני משפחה בנצרת דחה את בקשתו של אב לבצע בדיקת אבהות לבנו שמחוץ לנישואין. האב ביקש לערוך את הבדיקה בטענה כי האם היתה בקשרים עם גברים אחרים כאשר נכנסה להריון
לא פעם עורכי דין דיני משפחה נדרשים לסוגיות רגישות כמו בירור אבהות של ילד, אשר הורה אחד דורש לבצע בעוד השני מסרב. זה היה המקרה בבקשה שהוגשה לאחרונה לבית המשפט לענייני משפחה בנצרת. ynet מדווח שבקשתו של גבר לבצע בדיקת רקמות לילד בן 13 שנולד לו מחוץ לנישואין נדחתה על ידי השופטת ג'מילה ג'בארין כליפה, מכיוון שלא קיבלה את גרסתו כי אם הילד ניהלה באותה עת קשרים עם גברים אחרים ואמרה כי בדיקה כזו עלולה לפגוע בילד.
תחילת הפרשה ב-2012, אז הגיש האב תביעה בה טען שהוא מפקפק בכך שהילד אכן שלו מכיוון שהקשר שלו עם אמו היה מזדמן וקצר. לדבריו, הוא הכיר את האם במסגרת עבודתו כנהג משאית כאשר עצר להתרענן בחנות בה עבדה, ובאותה עת התגורר עם אשתו וילדיו. לדבריו, מספר שבועות אחר שהחל הקשר ביניהם, האשה נכנסה להריון בעודה מנהלת קשר עם גברים אחרים, והסיבה כי רשם את הילד על שמו היא מכיוון שאיימה שתחשוף את הרומן ביניהם בפני משפחתו.
השופטת: אין ראיות מספקות לכך שהאם ניהלה קשרים עם גברים נוספים
אם הילד התנגדה לביצוע הבדיקה וטענה כי הכירה את האב זמן רב לפני הולדת הילד, כבר בשנת 1996, ודבר היותו נשוי ואב לילדים נודע לה רק לאחר הלידה, כאשר הגישה תביעה למשמורת ולמזונות נגדו. עוד אמרה כי הקשר ביניהם נמשך לסירוגין עד שנת 2008, וכי אין אמת בדבר שניהלה קשרים עם גברים נוספים. לדבריה, ההריון היה מתוכנן והאב הסכים לו. היא סיימה את דבריה בכך שבדיקה כזו עלולה לערער את המציאות של הילד ולגרום לו לסבל ולחוסר ודאות.
לדברי השופטת ג'בארין, האב לא הביא ראיות מספקות לכך שהאשה קיימה קשרים עם עוד גברים; והקשר השטחי שניהל עם הילד בשנים הראשונות להיוולדו, כמו גם העובדה שרשם אותו כבנו, מחלישים את הגרסה שלו. השופטת הוסיפה כי זו הפעם הראשונה בהליכים המשפטיים בין שני הצדדים שהתובע מעלה את הטענה כי הוא אינו האב, ולאור העובדה שטענה זו הגיעה אחרי פתיחת תיק בהוצאה לפועל לגביית מזונות על ידי האם, יתכן והיא מועלה משיקולים לא ענייניים. גם חוות הדעת של העובדות הסוציאליות, שהעלו כי הילד מופנם ומתמודד עם קשיים שיחקו תפקיד בקביעה שביצוע הבדיקה עלול לפגוע בו מבחינה רגשית ונפשית.
נכתב על-ידי: מערכת האתר
שאלות על המאמר? מוזמנים לשאול בפורום דיני משפחה