ביטוח תאונות אישיות לתלמידים
כהורים, אנו נתקלים לא אחת בסכנות העורבות לילדינו במהלך חיי היום-יום, ועושים כל שביכולתנו על מנת שהם לא ייפצעו או שחלילה תיפול שערה משערות ראשם.
אולם, לצערנו הרב לא ניתן למנוע את כל התאונות, במיוחד כאשר מדובר בילדים, עם יצר סקרנות וסף פחד מאוד גבוהים, ולכן אנו נאלצים במהלך החיים "לבלות" עם ילדינו לא פעם בבתי-החולים בשל תאונות כאלה ואחרות.
במקרים רבים אירוע התאונה מקים עילת תביעה כנגד המזיק. אולם, בנוסף לכך וללא כל קשר לעילת התביעה אשר קיימת או לא קיימת כנגד המזיק, הרי שכל הילדים עליהם חל חוק חינוך חובה וכן ילדים בגני ילדים ופעוטונים בפיקוח העירייה, מבוטחים בביטוח תאונות אישיות לתלמידים.
על אף שההורים הם אלו המשלמים עבור ביטוח זה, חלק ניכר מההורים אינם יודעים על קיומו, או שאינם יודעים מה כולל הכיסוי הביטוחי ובאילו מקרים ניתן להשתמש בו.
פעמים רבות שמעתי הורים אשר אמרו לי: "אני יודע שיש ביטוח, אבל התאונה קרתה בבית ולא בבית הספר". הורים אחרים סברו שאין כיסוי ביטוחי כי "זה קרה בכלל בטיול בחו"ל ולא בארץ" או ש"זה קרה בגינה הציבורית בשעות אחר הצהריים" ועוד תשובות כאלה ואחרות. הורים רבים מניחים בטעות, כי ביטוח תאונות אישיות לתלמידים, תקף אך ורק ביחס לתאונות המתרחשות בשעות הלימודים ובגבולות המוסד הלימודי.
ובכן, הרשו לי לבשר לכם, ביטוח תאונות אישיות לתלמידים, תקף ביחס לתלמידי בית הספר 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע, ובכל מקום על גבי כדור הארץ. רק לגבי גני הילדים המצויים בפיקוח הרשות המקומית, הכיסוי הביטוחי מצומצם לתאונות המתרחשות בגן, בדרך מהבית לגן או בדרך חזרה מהגן הביתה.
מהם עיקרי הכיסוי הביטוחי בפוליסת תאונות אישיות לתלמידים?
הפוליסה מעניקה פיצוי בגין היעדרות מהמוסד החינוכי לתקופה של לפחות 21 ימים ברציפות בעקבות תאונה ובהוראת רופא. במקרה כזה, תהיו זכאים לפיצוי בסך של כ - 94 ש"ח עבור כל יום היעדרות, למעט 5 ימי ההיעדרות הראשונים, ומקסימום עד 6 חודשי היעדרות.
בנוסף לכך, הפוליסה מעניקה פיצוי סמלי של עד 1,175 ש"ח בגין הוצאות עבור אמצעי עזר רפואיים הנחוצים לנפגע.
עיקר הפיצוי בפוליסת תאונות אישיות לתלמידים הוא בגין נכות צמיתה הנותרת בעקבות התאונה. בעבור כל 10% נכות תהיו זכאים לפיצוי בסך של כ – 37,600 ש"ח. במקרים של נכות גבוהה, בשיעור של 80% ומעלה, תהיו זכאים לתוספת המכונה "מענק חומרה" בשיעור של 50% מסכום הפיצוי הכולל, כך שעבור נכות בשיעור 80% תהיו זכאים לפיצוי בסך של כ - 451,200 ש"ח ואילו בגין נכות בשיעור 100% תהיו זכאים לפיצוי בסך של כ – 564,000 ש"ח!
על אף שהורים רבים חוששים מאוד מהמילה "נכות", מומלץ מאוד להשאיר את ההכרעה בעניין זה לרופא מוסמך, ולא להחליט בעצמכם אם נותרה או לא נותרה לילדכם נכות. במקרים רבים עלולה להישאר לילדיכם מגבלה קלה שאתם כהורים לא תייחסו לה כל חשיבות, אך מבחינה רפואית היא מקנה אחוזי נכות ופיצוי משמעותי.
חשוב לציין, כי ישנן תאונות המוחרגות בפוליסה ובגינן לא תהיו זכאים לפיצוי כלל, כגון: תאונות דרכים, נזק בעקבות רשלנות רפואית ועוד. על כן, אם ילדכם נפצע בבית, בבית הספר, בטיול, בגינה הציבורית או בכל מקום על פני כדור הארץ, מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בדיני ביטוח ונזיקין, על מנת שיבחן את זכאותכם לפיצוי ויסייע לכם במימוש זכויותיכם על פי הפוליסה.
תביעה לתגמולי ביטוח מתיישנת בחלוף 3 שנים ממועד התאונה. אולם, מאחר ומדובר בילדים, הרי שמתחילים לספור את 3 השנים רק כאשר ילדכם מגיע לגיל 18, כך שבאופן מעשי ניתן להגיש את התביעה לבית המשפט עד אשר ימלאו לילדכם 21.
אין לי אלא לאחל לכם שלא תזדקקו לעשות שימוש במידע זה, וכי ילדיכם יעברו בשלום את חודשי הקיץ הבאים עלינו לטובה, אבל מנגד, חשוב מאוד שתדעו על הכיסוי הביטוחי אותו אתם מחויבים לרכוש מידי שנה.
עו"ד ירון שמעון
בעל משרד בתחום הביטוח והנזיקין.
נכתב על-ידי: עו"ד ירון שמעון
שאלות על המאמר? מוזמנים לשאול בפורום דיני ביטוח