סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על אפוטרופסות(428)

אפוטרופסות הינה מונח משפטי אשר מתאר את אחריותו של אדם אחד כלפי אדם אחר אשר אינו כשיר להחליט ולבצע פעולות בענייניו. מעבר לאפוטרופסות טבעית, המתארת מצב של אחריות הורית לילדיהם מעצם היותם קטינים ועד גיל 18, ישנו סוג נוסף של אפוטרופסות הנקבעת על ידי בית המשפט. לרוב מדובר במינוי משפטי עבור אנשים (בוגרים וקטינים) שאינם מסוגלים לדאוג לעניינים לרבות, פגועי נפש, קשישים עריריים, נכים קשים, לוקי דמנציה ועוד. אפוטרופסות הינה מצב רגיש אשר עלול לעורר לא מעט שאלות כגון: מהם תפקידיו של האפוטרופוס? מהי מידת הפיקוח של האפוטרופוס הכללי? כאשר מתעורר הצורך למינוי, האם עדיפה הקרן לחסויים או אפוטרופסות של בן משפחה? האם ניתן להתמנות רק לאפוטרופסות על גוף ולא על רכוש? הקמנו עבורכם את פורום אפוטרופסות במיוחד בכדי לענות על שאלות אלו ועוד רבות אחרות. פורום אפוטרופסות עוסק בכל ההיבטים המשפטיים הקשורים לנושא האפוטרופסות ומעניק ייעוץ משפטי ראשוני מטעם עורכי הדין המתמחים בדיני משפחה בכלל ובאפוטרופסות בפרט. חשוב לציין כי קבלת הייעוץ בפורום אינה מהווה תחליף להתייעצות עם עו"ד וקבלת חוות דעת אישית ומקיפה בעניינכם.

קרא עוד

שאל בפורום אפוטרופסות

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

לפורום זה אין מנהל

רוצה לנהל את הפורום?

צור קשר

05/11/2024 11:41 רוני גבית שכר דירה והוצאות מבגיר חסוי הממשיך לגור בדירת ההורים / אפוטרופסים גבית שכר דירה והוצאות מבגיר חסוי הממשיך לגור בדירת ההורים / אפוטרופסים
שלום רב,
בני בגיר וממשיך לגור בבית. הבית בבעלותנו אולם אנו משלמים משכנתא וכמובן הוצאות רבות נוספות. האם בעת הכנת סל המחיה אפשר לכלול הוצאות של השתתפות שלו בשכר דירה, הוצאות משכנתא, חשמל, מים, ארנונה וכדומה, וגם לגבות אותם בפועל בהעברה חודשית מחשבונו ?

תודה.

24/07/2023 12:05 אורנית לוי אחים שלא מדברים בניהם אחים שלא מדברים בניהם
שלום. אני ואחיי בנתק מוחלט ואין לי מושג איפה גרים. אם חלילה אצטרך אפוטרופוס והם לא יחתמו לי כדי שבעלי יהיה. מה עושים?

15/11/2022 12:19 יוסיי סמכויות אפוטרופוס סמכויות אפוטרופוס
שאלה: אבי פסול דין ומונה לו אפוטרופוס.. אבי ביצע הסכם טרם היה פסול דין ואני לא צד בו...
החוזה פוגע בי
של מי הסמכות לתקוף את החוזה ?
האם יש לי סמכות להגיש תביעה לביטול החוזה הואיל ואני נפגע למרות שייש אפוטרופוס ?
האם האפוטרופוס יכול לתת לי סמכות לתבוע או מספיק שהוא מאשר לי ?
תודה אשמח לתשובות

07/10/2022 17:45 חסויה לשעבר לאן נעלמה השאלה שלי על הזכות להתחרט לאן נעלמה השאלה שלי על הזכות להתחרט
המרכז הישראלי לאפוטרופסות פוגע בכבודם וברצונם של אנשים שמצבם לא מאפשר להם להתנגד ללחץ שמופעל עליהם להסכים למינוי האפוטרופןס וקשה ומסובך מאוד לשנות את המעמד הנוראי. למה אין דרכים שישמרו על רכושו של החסוי באפוטרופסות אבל יאפשרו לו לחלץ את עצמו ממצב נורא זה פחות בקושי ?

07/10/2022 17:24 חסויה לשעבר הזכות להתחרט הזכות להתחרט
המרכז הישראלי לאפוטרופסות פוגע בכבודם וברצונם של אנשים שמופעל עליהם לחץ להסכים ומצבם לא מאפשר להם לשנות בקלות את המעמד הנוראי שלכאורה מגן עליהם ולהגן על אינטרסים של עצמם, מתי יבינו שמתבצעת מחיקה של אנשים שקולם לא נשמע מעבר לכמה דקות ואין להם הזדמנות פשוטה להתחרט ?

לירון

18/09/2022 08:29 חיים זכות עיון בתיק אפוטרופסות זכות עיון בתיק אפוטרופסות
האם קרוב משפחה ויורש חוקי של אדם שביהמ"ש מינה לו אפוטרופוס רשאי לעיין בדו"חות התקופתיים שהוגשו בתיק האפוטרופסות או לקבל העתק מהם מידי האפוטרופוס עצמו?

11/09/2022 16:26 אלי לוי בתנגדות להיתר בנייה תמא 38 ואפוטרופוס לרכוש בתנגדות להיתר בנייה תמא 38 ואפוטרופוס לרכוש
שלום בבניין המגורים בו לאימי יש דירה הוגשה בקשה להיתר בנייה. ישנו אפוטרופוס לרכוש ושני אחים המשמשים כאפוטרופוס לענינים אישיים. האם התנגדות לבנייה שלמעשה היה רצון האם הנו בסמכות האפוטרופוס חעיני רכוש או של האפוטרופוס לענינים אישיים. 2 האחים חלוקים בעניין זה. האם ההתנגדות היא רק בסמכות האפוטרופוס חעניני רכוש? תודה

12/08/2022 19:41 ראובן אפוטרופוס אפוטרופוס
38ראובןאפוטרופוסשלום,
מזה מספר שנים שאשתי משמשת כאפוטרופוסית קבועה לאמא שלה בכל התחומים.

לאחרונה נוצר מצב רפואי שמונע ממנה לשמש בתפקידה הנ"ל ואני אמור להגיש בקשה לביהמ"ש לענייני משפחה למנות אותי לאפוטרופוס קבוע לאשתי.

יש לנו 2 ילדים מעל גיל 18.
העו"ס אמורה להגיש תסקיר לביהמ"ש לענייני משפחה ואמרה ש 2 הילדים צריכים לחתום על טופס הסכמה.
הקשר בינינו ובין הילדים מורכב. עם הבת לא היה לנו קשר למעלה מ 10 שנים.
לאחר פנייה של גורם אחר במשפחה אליה בנושא, היא הבטיחה שתחתום על טופס הסכמה, אולם לא עשתה זאת תקופה ארוכה ולא עונה לטלפונים הודעות.
עם הבן הקשר קצת פחות מורכב, ומידי פעם הוא יוצר קשר.
הבן אמר שברור שהוא מסכים שאני אתמנה לאפוטרופוס לאימו אבל מכיוון שכבר נכווה בעבר מהרווחה בנוגע למשמורת ונושאים אחרים הקשורים לבת המשותפת עם פרודתו מור מסרב בתוקף להגיע לעו"ס לחתום על טופס הסכמה, ובוודאי שלא לשוחח איתה ודרש שלא אמסור לעו"ס את מספר הטלפון שלו. הודעתי לעו"ס על כך. ( אמרתי לה שהוא גם מחליף לעיתים קרובות את מספר הטלפון שלו ).
לאחר מסע תחנונים, הבן הסכים לבסוף לחתום על טופס ההסכמה, אך ורק אצל עו"ד שהוא מכיר וסומך עליו, ואכן עשה זאת והעביר אלי את טופס ההסכמה החתום על ידו ועל ידי עורך הדין.
הודעתי לעו"ס שטופס ההסכמה של בני בידי והוזמנתי למשרדה להגיש את הטופס, בצירוף תעודת הזהות וכן תדפיס חשבון בנק של אשתי ב -3 חודשים אחרונים.
העו"ס בדקה את המסמכים ולשאלתי אמרה שהמסמכים תקינים ומלאים, וכי היא תכין את התסקיר ותגיש אותו לבית המשפט.
לאחר מספר ימים העו"ס התקשרה אלי שוב ודרשה לשוחח עם הבן.
הזכרתי לה שהבן מסרב לשוחח עם עו"ד ( מה גם שלא תמיד זמין כי מחליף בימים לעיתים קרובות).
העו"ס אמרה שקיבלה הנחייה מהמנהלת שלה שלא להכין ולהגיש את התסקיר עד שישוחחו עם הבן, דבר שכאמור לא ישים.
בשלב זה איבדתי את שלוותה ( יש לי מספיק על הראש לנוכח הסיטואציה ) ואמרתי לעו"ס בכעס שאיני מבין מדוע הם מתייחסים אלי בחשדנות, שהרי הם שוחחו כבר עם 2 אחיותיה של אישתי והן הסכימו והמליצו עלי בחום ומערימים קשיים מיותרים.
תגובתה נראתה מתנשאת. אמרה שהיא יכולה לדאוג לי לאשת מקצוע שתעזור לי במצוקתי הנפשית וכי בכל מקרה, יש לי עוד שבועיים לארגן את השיחה עם בני, כי היא יוצאת לחופשה בת שבועיים.
איחלתי לעו"ס חופשה נעימה ואמרתי שבמידה וימשיכו בדרך לא ברורה זו, אאלץ לפנות אישית לביה"מש לקיים דיון דחוף בנושא. בשלב זה העו"ס ניתקה את השיחה.
לנוכח הנ"ל, מה הצפי לפתרון הסוגיה ?
אין לנו אמצעים לשכור איש מקצוע שיפעל עבורנו בנושא. תודה.


07/08/2022 09:33 יעל מניעת ביקורים על ידי אופוטרופוס מניעת ביקורים על ידי אופוטרופוס
שלום,
בן דוד שלי שהוא אפוטרופוס של אביו המאושפז בבית חולים גריאטרי מונע מאתנו תקופה ארוכה ביקורים של בני משפחה ומהאחים של האב, ומתנה אותם רק בנוכחותו ובזמנים שמתאימים לו.
האם מותר לו כאופוטרופוס לעשות זאת? וכיצד אנו יכולים לפעול נגד זה כדי שנוכל בקר את בן המשפחה בחופשיות? הרוב מגיעים מאזורים מרוחקים בארץ ולא יכולים לעמוד בדרישות הזמנים של הבן. המוסד הרפואי מתנער מפניותינו בעניין ומפנה אותנו לבן שאינו מגיב לנו.
אשמח להכוונה

06/06/2022 09:20 אורי ראובן מינוי אפוטרופוס לעניין מסוים מינוי אפוטרופוס לעניין מסוים
שלום יש לי אמא דמנטית מאוד, סיעודית באופן מלא.

אני חייב למכור את הדירה שלה ושל אבא שלי (ולקנות להם דירה במקום אחר).
אני לא מעוניין להיות אפוטרופוס על הרכוש גם מסיבות של טופסולוגיה וגם כי לא רוצה שיכנסו לנו לחיים לא רוצה לדווח לאף אחד מה אני עושה גם הכספים שלנו!
אמא במצב הזה שנים אף אחד לא עושק אותה חס וחלילה וההתנהלות הכספית תקינה במשפחה.
לכן רציתי בבקשה לשאול האם יש אפשרות לבקש מינוי אפוטרופוס לעניין מסוים במטרה לבקש רק למכור את הדירה(אם לא הייתי ברור יש הסכמה מכל המשפחה, אין בינינו בעיות בסוגיות האלה)?
אשמח להסבר על התהליך איך אני מגיש את הבקשה מול שופט?

עורכי דין מובילים בפורום אפוטרופסות

עו"ד דניאל הומיונפר
עו"ד דניאל הומיונפר

"מתמחה בתחום הגירושין והגישור, ועוסק בין היתר בתיקים בעלי מורכבות משפטית גבוהה, בסבלנות רבה, זמינות ושקיפות מלאה בכל צעד וצעד בדרך..."

עו"ד סימיה ויצמן
עו"ד סימיה ויצמן

"ניסיון עשיר בטיפול וייצוג בתחום דיני המשפחה והגירושין, ברגישות ובמקצועיות חסרת פשרות..."

עו"ד חיה לזר נוטקין

"אני מאמינה כי יש להתחיל טיפול בתיק משפטי בתחום דיני המשפחה על ידי למידה ובניית אסטרטגיה שמתאימה לאותו לקוח ולאותו מקרה"

עו"ד משה פרץ
עו"ד משה פרץ

"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."