1. חוו"ד מרופא משפחה אינה עוזרת. את צריכה להחתים את פסיכוגריאטר על הטפסים המתאימים על מנת להגיע למסקנה כי יש לשלול את כשרותו המשפטית של בעלך. כמובן שיש לקחת בחשבון שבעלך יכול להתנגד...
2. כל עוד החשבון בנק של בעלך נפתח במהלך החיים המשותפים הרי שחלה חזקה כאילו יש ביניכם "חזקת שיתוף" והכספים שמצויים בחשבונו הם משותפים. תשובתי כאמור יכולה להשתנות אם יש הסכם יחסי ממון או מצב מיוחד בין בני זוג מבחינת ניהול פיננסי ביניהם.
3. כל עוד בעלך לא איבד את כשרותו המשפטית ולא מונה לו אפוטרופוס או לחילופין הוא לא נפטר (חו"ח), הרי שהבנק יסכים לבצע פעולות בחשבון רק לבעלים - בעלך. משכך, יהיה עליך לדאוג שבעלך יכניס אותך כמיופת כוח/שותפה לחשבון או צו אפוטרופסות או צו ירושה / צו קיום צוואה במקרה של מוות אם תרצי לבצע פעולות בחשבון של בעלך.
4. המדינה מביעה את דעתה לגבי מי שמבקש להתמנות כאפוטרופוס לאדם אחר. יחד עם זאת, ישנה העדפה ברורה לכך שמי שמתמנה כאפוטרופוס לאדם אחר יהיה מקרבה ראשונה ולכן בת הזוג ו/או הילדים הם בהחלט אופציה רלוונטיתומועדפת על בימ"ש.
בהצלחה.
חיה לזר נוטקין, עו"ד ומגשרת
רח' פלאוט 10, פארק המדע, רחובות
טל' 08-9453604, פקס 08-9453605
דיני משפחה I גירושין I צוואות וירושה
תודה על תשובתך המפורטת
את יכולה לענות על השאלה האם הרשויות מדווחות ומתי ?
בעקרון מי שאמור ללכת ולעדכן את הבנק ויתר המוסדות על הפיכת אדם פלוני לחסוי הוא האפוטרופוס שלו שכן זו חובתו עפ"י דין
"מתמחה בתחום הגירושין והגישור, ועוסק בין היתר בתיקים בעלי מורכבות משפטית גבוהה, בסבלנות רבה, זמינות ושקיפות מלאה בכל צעד וצעד בדרך..."
"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."
"אני מאמינה כי יש להתחיל טיפול בתיק משפטי בתחום דיני המשפחה על ידי למידה ובניית אסטרטגיה שמתאימה לאותו לקוח ולאותו מקרה"
"ניסיון עשיר בטיפול וייצוג בתחום דיני המשפחה והגירושין, ברגישות ובמקצועיות חסרת פשרות..."