הוספתם לאחרונה לבית שלכם יחידת דיור חדשה ואתם תוהים האם תהיה לכך השפעה על תשלום הארנונה? אתם חיילים משוחררים, ששוכרים דירה באזור המרכז ורוצים לדעת אילו הקלות או אולי פטורים הקשורים לארנונה מגיעים לכם? יש לכם שאלות שקשורות לתשלום הארנונה ובכלל, לכל המיסים המועברים לעירייה? אם כן, הגעתם למקום הנכון. פורום ארנונה יספק לכם את המענה לשאלותיכם בנושאים אלה ואחרים והוא כולל את מיטב המומחים בתחום. כשמדובר בתשלומי הארנונה, הנקבעים על ידי העיריות, והינם תשלומי חובה החלים על תושבי העיר עצמה, ישנן לא מעט סוגיות משפטיות המעורבות בכך וגם חוקים ותנאים הקשורים אליהם. בעזרת פורום מיסוי מוניציפאלי תוכלו לבחון את הסוגיות השונות ובעיקר תוכלו להתמודד עם בעיות שונות, שקשורות בכך. המומחים בפורום, ולאור ניסיונם הרב בתחום והידע שצברו בו, יוכלו לספק לכם את המידע הרלוונטי והעדכני ביותר.
ושבי רמהש, בעלי דירות ובתים - חייבים לקרוא!
הידעתם שאתם מחוייבים בהיטל שצ"פ חדש בעלות דרקונית שטרם נראתה בישראל?
היטל שעיריית רמה"ש ניסתה להימנע ממנו (זו היתה הבטחת בחירות של רוכברגר שהמס לא יופעל),
אך בסוף העיריה מתקפלת ו"נאלצת" לגבות עקב דרישה ממשרד הפנים.
מה שמדהים כאן הוא גובה ההיטל, והדרך בה הוא מחושב.
ההיטל נגזר מכל סוג של נכס - גם מגודל הדירה/בית + וגם מגודל המגרש במ"ר עליו נמצא הבית או הדירה (!).
למשל דירה ממוצעת 100 מ"ר תשלם כ- 6,000 - 8,000 ש"ח
(100 מ"ר כפול כ- 50 ש"ח למ"ר + היטל על החלק היחסי של גודל המגרש שעליו בנוי הבניין, גם הוא לפי כ- 50 ש"ח לכל מטר מגרש!)
במקרה של בית פרטי / דו-משפחתי - כ- 25,000 - 50,000 ש"ח ואף יותר.
למשל, אם תבנו בית או תשפצו, או תבקשו טופס עיריה לטאבו מכל סיבה שהיא - יגבו מכם על בית של 200 מטר שיושב על מגרש של 300 מ"ר מס שצ"פ שנגזר ממכפלות של 500 מ"ר (!!) (200+300).
זה היטל שגבוה מכל ההיטלים יחד בעת בניית בית דומה.
ממה זה נובע?
מסתבר שעלות ההיטל של מ"ר בנוי זהה לעלות של מ"ר מגרש (!).
שני הגדלים האלו נגבים במצטבר, וזה קורה אפילו אם רק פניתם לבקשה לטופס עיריה לטאבו (ולא משנה מה סיבת הפנייה)?
מדובר בהיטל ספציפי על שצ"פ (גינות וכדו) בגובה שטרם היה כמותו ברשויות בישראל - אלפי עד עשרות אלפי שקלים, לכל בעל נכס!!!!
זו דרישת מס חדשה בהיקף של כנראה מאות מליוני ש"ח, על סה"כ תחזוקת ופיתוח שצ"פ בעיר כמו רמה"ש שיש לה מאזן חיובי.
זהו תקציב שעד היום שולם כנראה מהארנונה, ומהיום - מהכיס שלכם.
יש כאן מישהו / יועץ במשרד הפנים שעשה טעות תמחירית והציע מחיר זהה למ"ר בנוי ומ"ר מגרש - מה שמביא למכפלות מטורפות של מטראז'.
כל זה התחיל במשרד הפנים, עובר דרך עיריית רמה"ש, ומסתיים בכיס של כולנו.
מדובר במס העירוני הבודד הגבוה שהיה אי פעם בישראל, יותר גבוה By far מכל שאר המיסים במצטבר, שאנחנו משלמים לתיעול, כבישים, אבנים משתלבות, וכדו, נניח בעת בקשה להיתר בניה של בית (!)
חברים -
יש עו"ד מוניציפלי / קבוצה שמוכנים להרים את הקרב הזה לתיקון ההיטל בגובה הדרקוני הזה?
אני משלם חשבונות כשהם מגיעים אלי בדואר.
במשך תקופה ארוכה המועצה האזורית שכחה לשלוח לי חשבונות ואני לא שמתי לב שלא משלם כבר הרבה זמן. עכשיו הם נזכרו ומבקשים שאשלם עשרות אלפים וטוענים שהיה מחובתי לעדכן אותם. מה החוק?
שלום. כחלק מההליך הנדרש לערעור על ארנונה שלחתי השגה למנהל הארנונה של המועצה האזורית. מענה אודות דחיית השגתי התקבל מטעמו בתוך 60 יום כנדרש. עם קבלת המענה הנ"ל הגשתי ערר לועדת הערר לענייני ארנונה מטעם המועצה, אלא שעם חלוף כחצי שנה טרם קיבלתי כל מענה מטעמה. שאלותיי:
1. האם קיים לוח זמנים מוגדר בו נדרש מענה מטעם ועדת ערר לענייני ארנונה, וזאת בדומה לסד הזמנים הנדרש ממנהל הארנונה במקרה של השגה.
2. האם חלה עליי חובת תשלום הארנונה עליה אני משיג, או שמא הנני זכאי להמתין עד לתשובת הועדה וסיום הליך הערעור מטעמי בלא לשלם בינתיים מאום.
ב8.7 נפטר בעלי והיה זכאי להמחת ארנונה.
ב28.7.20 שלחה העיריה מכתב המאשר זיכוי הנחה החל מ1.7.20 ואילך. אסמכתא שנמצאה בידנו עד למכתב ה3.8.23
ב
ב3.8.28 שלחה העיריה , "לאחר בדיקה במשרד הפנים כי נודע שבעלי נפטר.
העיריה דרשה את התשלום הארנונה החל מ8.22 עד 12.23.
במענה שקיבלתי העיריה שלחה מכתב בו עירית חיפה במקרה דומה חייבה את הנישום לתקופה השנה בה התגלתה הטעות של העיריה. במקביל למקרה שלי זה אמור להיות מתחילת 2023.
לטענתי מאחר ומאז המכתב שנתנה העיריה ב8/20 לא נתקבלה שום הודעה טלפונית או בכתב על שינוי גובה הארנונה. וזאת רק במכתבה ב3.8.23 הרי שחיוב הארנונה אמור להיות במלואו החל מ8/23 .
אשמח להכוונה
תודה רבה
יש לי הנחה בארנונה בסך 74 אחוז בגין נכות . כשיצאתי לגמלאות קיבלתי קצבת זיקנה +נכות.ההנחה בארנונה נשארה אותו הדבר. כשפניתי למחלקת גביה בעניין אחר(כרטיס מזון נטען שלא קיבלתי השנה וב-106 אמרו לי לפנות למחלקת גביי..כמובן לא יודעים על זה...)...נפלט לפקידה במקרה שאני זכאית לפטור מארנונה עקב זיקנה והשלמה לנכות!!!!!! שאלתי למה לא יידעו אותי , אני בסטטוס הזה מלא שנים...והאם ניתן לקבל רטרואקטיבית מיום יציאתי לגמלאות אמרו לא. ואז "נזכרו" שבעצם ניתן 3 שנים רטרואקטיבית...אם אמציא הכנסות בגין השנים הללו.. אמרתי שאני יכולה להמציא הכנסות של כל השנים אמרו אי אפשר!!!! שאלתי גם אם לא יידעו אותי בזמן אמרו אנחנו מיידעים את התושבים על כל זכויותיהם!!!! קיצור... יש מה לעשות או כרגיל עם מערכת ציבורית חבל על האנרגיות שלי??? תודה
הבן שלי מקבל קצבת נכות הוא עבר 18.עקב אובססיות לקניות קבלתי מקבל גימלה .הכסף נכנס אליי.פתחתי בחשבון שלי תוכנית הפקדה ושהוא היורש של התוכנית בא אני מפקיד את הגימלה. נאמר לי מכיוון שהחשבון שלי אנני זכאי לקבל פטור מרווחים על שמו לתוכנית.הגשתי לבית משפט בקשה לתומך החלטה וזה בשלבים הסופיים.כיצד ניתן לפתוח תוכנית לשמור לו את הכסף ושיהיה פטור ממס.ולא בחשבון על שמו הוא נכה 100 אחוז וזכאי לפטור מרווחי מס על התוכנית
שלום, אנחנו גרים בבית פרטי כ6 שנים. בשיחה עם אדריכלית לקראת שיפוץ היא אמרה שהדירים הקודמים קיבלו היתר לבנייה ולא מימשו אותה אבל בגלל שההיתר בתוקף על משלמים על השטח לאורך השנים... הגיוני??
האם עיריית רמת גן יכולה לחייב אותי בארנונה על גינה שנמצאת בחלקה צמודה לחלקה שבה ביתי. מדובר על מגרש שיעודו בנייה. אני מתגורר בבית פרטי בחלקה הצמודה ובבעלותי 2 החלקות.
רציתי לשאול האם פרגולה מחויבת בארנונה בקרית גת?
אם אני עושה סכך גדול, אבל עם גג שקוף, האם זה מחייב אותי בארנונה?
אני אני שם מחסן בגינה, עם גג שקוף בצבע שחור/אפור, האם זה מחייב אותי בארנונה?
אני מתגורר בשכירות במושב תפרח, במועצה מרחבים.
יש במושב שכונה מאוד גדולה הנקראת "הגבעה". מאז הקמת היישוב ועד לפני כשלוש שנים לא היה חיוב ארנונה בגבעה.
"ביום בהיר" הגיע מודד למדוד את הנכסים בגבעה ואחר תקופה הגיעו גם חיובי תשלום ארנונה. אלא, שאני (מתגורר בשכירות בנכס מעל 15 שנים) לא קיבלתי חיוב תשלום. ביררתי פה אצל מישהו שעוסק בבניין במושב, אמר לי שלא כולם קיבלו וזה תהליך שייקח קצת זמן.
לאחר כחצי שנה שעדיין לא קיבלתי חיוב תשלום, הלכתי למועצה לברר למה לא שולחים לי. למרבה הפתעתי, הנכס שאני מתגורר בו לא היה רשום במחשב, ישבתי שם כרבע שעה, נחקר בכל מיני שאלות זיהוי ואימות (כגון חשבון חשמל, מים, טלפון, מיקום מדוייק של הנכס [שדרך אגב ממש נמצא סמוך לכביש ואינו נסתר מעיני בשר ודם] וכולי), בסוף השארתי פרטים וביקשתי שיטופל כדי שלא יהיה אחר כך חיוב רטרו ובלגאן.
למעשה לא השתנה שום דבר עד ש....
עד שהייתה החלוקה של כרטיסי מזון לזכאים בתקופת הקורונה ודווקא המשלמים ארנונה, ומי שלא משלם היה צריך להגיש בקשה מיוחדת. מאחר שאני הייתי זכאי לכרטיס אבל מאידך לא הייתי משלם ארנונה, שוב פניתי למועצה בעניין, ולא קיבלתי מענה עד ש...עד שביקשתי להגיש בקשה מיוחדת למי שאינו משלם ארנונה. אז כבר לא הייתה להם ברירה (כנראה) ושוב פעם שאלות...וגם האשמות שאני התחמקתי...ולאחר תקופה ממש קצרה שלחו מודד ו...וגם חיוב רטרו' של ארנונה של שנה וחצי.
שילמתי מייד את החיוב של אותה שנה אבל חיוב הרטרו לא הסכמתי מאחר שאני הייתי במועצה והודעתי להם שאני לא מקבל חיוב תשלום ארנונה, וזאת האשמה שלהם שלא טיפלו בזה, ומעולם היה חובת תשלום על הנכס.
זה בקיצור ממש...ועכשיו אני לפני וועדת ערר שבמועצה...עוד כחודש וחצי.
הבעייה שלי שלא לקחתי מהפקידה איזה מכתב או פתק על הדיווח שלי באותו היום.
אבל יש לי מיילים שלחתי מועצה בנושא הארנונה באותו הזמן בערך שהלכתי למועצה לדווח על חוסר חיוב תשלום...יש לי עדים שהיו איתי באותו היום במועצה...אומנם לא היו איתי באותו החדר. כמובן שהם וגם אשתי יודעים מכל הסיפור.
1. האם כבודו מכיר כזה מקרה, שביום בהיר החליטו על חיוב ארנונה בשכונה מסויימת ואחד מהנכסים לא קיבל חיוב תשלום, והלך לדווח לגובה התשלום, וגובה התשלום לא עשה דבר ואח"כ הגובה מבקש תשלום רטרו' ?
2. האם הסיכוי לקבל זיכוי בבית משפט הוא גבוה ?