שרה שלום,
במקרה המתואר יש לבחון האם צו הארנונה של המועצה מאפשר חיוב של מחסנים בדירות מגורים, כאשר יש הבדלים בין צו הארנונה של רשות אחד לרשות אחרת.
במקרה זה, יש לבחון עובדתית את "המחסן", קרי האם מדובר במחסן סגור/פתוח (מס' קירות), האם מקורה באופן מלא/חלקי וכד', הכל בכפוף לקבוע בצו הארנונה.
בנוסף, במקרה שהתקרה של הנכס נמוכה מ-1.7 מ', מדובר בשטח שאינו בר חיוב בארנונה., כאשר יש רשויות שקובעות שאף שטח בו קיימת תקרה שנמוכה מ-1.8 מ' לא יחויב בארנונה.
בברכה,
אריק כהן, עו"ד.
שלום אריק,
תודה על תשובתך. לפי מה שמצאתי באינטרנט צו הארנונה של מועצה אזורית עמק יזרעאל אינו מבדיל בין חלקים שונים של "בניין המשמש או המיועד לשמש
למגורים". בהודעת השומה שקיבלתי - אין הבדל בין התעריף של המחסן והתעריף של שאר הבית. הייתכן שגם המחסן נחשב "מגורים"? כמו כן לא מצאתי בצו הארנונה התייחסות לגובה התקרה - למרות שבשרטוט של הבית שלי שקיבלתי מהמועצה כתוב: מחסן מרוצף גג רעפים 1.80 מ'H - ואז רשום הגודל של שטח המחסן (33.61). אבל אם הגובה מצוין בשרטוט - האם לא הגיוני שיש לו משמעות כלשהי? כעת לפי מה שכתוב - אני מבינה שמדדו שטח שנמוך מ-1.80 - וציינו זאת - אך מתייחסים אליו כשטח בר חיוב בארנונה בכל מקרה. האם נשמע לך הגיוני?
שוב תודה,
שרה
כתוב בשרטוט פחות מ-1.80 מ' - אך הסימן לא הופיע במודעה שפרסמתי בפורום
שרה,
ככל ומדובר במחסן סגור מכלל צדדיו (ארבעה קירות), צו הארנונה קובע כי ניתן לחייבו בארנונה, כאשר החיוב יהיה בסיווג מגורים.
כמו"כ, ככל ואין בצו הארנונה התייחסות ספציפית לגובה התקרה, יש לפעול עפ"י חוק התכנון והבניה, הקובע כי הגובה המקסימלי לחיוב נכס, הינו 1.7 מ' ומעלה.
אנא צרי עמי קשר טלפוני, ואמסור לך מידע נוסף בעניין זה.
בברכה,
אריק כהן, עו"ד.