באופן כללי לשם ביצוע עבודות בבית משותף נדרשים בעלי הידירות לקבל מספר הצעות מחיר לביצוע העבודות ולשם קבלתם עליהים לדון בהצעות אילו ביתרונות ובחסרונות של הצעה ובהתאם לכל הנתונים הלרוונטיים לקבל החלטה כדין על ביצוע העבודות.
ניתן גם שבעל מקצוע יבצע עבודה ללא קבלה ובלבד שיינתן אישור כתוב מאותו מבצע עבודה מה בוצע מהו סכום התשלום ובמידה ונינתנת אחריות על העבודה שגם עניין זה יהיה מפורט. ככל שהעבודות בוצעו הרי שישנה בעייתיות לתבוע את הכספים לאחר ביצוע העבודות יהיה צורך להוכיח שהסכומים ששולמו אינם סבירים ומוגזמים ואז אול יניתן יהיה לתבוע את ההפרש.
הועד ו/או יור הוועד עשו הכל לא לפי הכללים,אין קבלות אין הצעות מחיר והשאלה אם ניתן לתבוע את היור וחברי הוועד שגם לגבי בחירתם דבר אינו ברור.צריך לציין שאין תיעוד על העבודה ועלות העבודה,האם יש אחריות אישית לגביית מעל 175000 שח ללא אחריות ,וקבלות כחוק כפי שציינתי כאמור?
כבר ציינתי קודם שצריך מקרה חריג ושקבלת ההחלטות על השיפוץ נעשתה שלא כדין בכדי לתבוע בשל אי קבלת קבלות
כפי שציינתי כבר אם המחירים היו גבוהים יותר מהמקובל ומהנוהג באופן דרסטי אז ייתכן וניתן לתבוע את ההפרש וצריך להראות כיההליך אכן בוצע בצורה מאוד לא תקינה וכי ההחלטות לא נתקבלו ע"י האסיפה כדין.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.