במקרה בו מדובר על הוצאה חריגה בבניין משותף,ההוצאה קשורה לתחזוקת הרכוש המשותף וגובה התשלום אינו חריג, הוועד רשאי לדרוש מהדיירים תשלום נפרד ונוסף המיועד לטיפול באותו מקרה שנחשב לחריג.
במצב כזה, ניתן להסתפק בפרסום הודעה מפורטת של ועד הבית לדיירים על הסיבות והשיקולים להחלטתו על גביית תשלום חד פעמי באופן חריג.
בכל מקרה החוב לתשלום הועד חל על הדיירים השוכרים
את מדברת על גביה מהדיירים - הכוונה לבעלי הדירות? כאמור, יש כסף בועד הבית, והשאלה היתה אם אנחנו מחוייבים לגבות גביה מיוחדת (כפי שדורשים השוכרים בבנין) או שאנחנו רשאים להשתמש בכספי הועד?
הכוונה לבעלי הדירות הואיל והשוכרים לא נהנים מההשבחה, לכן יהיה עליכם לגבות כסף נוסף, זאת ככל והכספים שנגבו לא יספיקו לניהול השוטף של הבניין.
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.