ישנה חובה על הנציגות לדאוג לתיקון ליקויים ברכוש המשותף.
ניתן להגיש תביעה כנגד הנציגות אך בתביעה זו חיייבים להיות כלולים גם יתר בעלי הדירות המסרבים לשאת בעלות התיקון.
התביעה תוגש למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגוריך.
תודה על ההבהרה.
מה לגבי הבקשה של הדיירים לחתום על מסמך שאשר ביצוע איטום בקיר הנדון ומסמיך אותם או את בעלי המקצוע מטעמם לבצע את כל הנדרש? (זאת בנוסף לחתימה שמאשרת הסכמה על השתתפות בחלק היחסי הוצאות האיטום)
חתימה על מסמך אינה יכולה לבוא במקום אסיפת בעלי דירות בה תתקבל להחלטה על תיקון ואופיו . אין חובה כי כל הדיירים יחתמו על מסמך כזה כי אם ההחלטה תתקבל עפ"י הרוב הדרוש באסיפת בעלי הדירות ניתן לבצע את התיקון גם ללא הסכמתם במידה והם יסרבו לשלם את חלקם היחסי בעלות התיקון ניתן להגיש תביעה למפקח על הבתים המשותפים.
אני מבינה, אבל מה קורה כשאין אפשרות לקיים ישיבה, איזה תוקף יש למסמך כזה ומה קורה אם על סמך חתימה על המסמך של מספר דיירים (במקרה הטוב), תוך התנגדות
נחרצת של וועד הבית, התיקון מתבצע ולא בצורה חיובית (למשל: הבעיה לא נפתרת, נגרמים נזקים...)?
אני רוצה לחדד את השאלה: מה המשמעות המשפטית של העובדה שאני, בנוסף להסכמתי לבצע את התיקון, מסמיכה את הדיירים בעלי הנזק ואנשי המקצוע שלהם , לבצע את התיקון, וזאת בניגוד להסכמת וועד הבית?
כפי שציינתי מקודם אם הנציגות מסרבת לבצע תיקון משותף דחוף את רשאית או מספר דיירים רשאים לתקן ולחייב את הנציגות ויתר בעלי הדירות שסירבו לתקן ובמידת הצורך אף להגיש תביעה למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגורייך.
הקלד את תגובתך
הקלד את תגובתך
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.