מן האמור בפניייתך עולה כי המגרש רשום בטאבו במושע והינו בבעלות משותפת ועליו בנויים שתי דירות במקרה כזה קיים צורך בסהסכם שיתוף שיסדיר את הזכויות בין הבעלים בקרקע ובבנוי עליה עד שירשם בית משותף אשר ייחד כל דירה לבעליה. הרישום עולה סכומים לא מבוטלים ונקרא הליך של רישום בית משותף ומתבצע אצל המפקח עח רישום המקרקעין באיזור המגורים.
מתנצלת שלא פירטתי יותר; מדובר בקבוץ לפני שיוך. בתים דו קומתיים על מגרש שלא ניתן לחלוקה "פיזית" עקב מיקום המבנים. האם ניתן יהיה שבעלי הדירה בקומת קרקע יהוה הבעלים היחידים של המגרש? האם ניתן שהקבות יהיה בעל הדירה בקומה שניה ללא חלק במגרש? האם ניתן למנוע מדיירי קומה 2 להרחיב דירתם (על המגרש )? בעצם, האם יכול להיות בית משותף כאשר הקרקע אינה משותפת?
אני מודעת למורכבות ההליך בקבוץ מול המנהל אך איני יודעת את התקנות וחוקי המנהל בעניין.
כאשר נרשם בית משותף הקרקע עליו נבנה הבניין כבר אינו נחשב מגרש אלה גוש חלקה ותת חלקה אשר מהווה יחידת מגורים, יכול להיות מצב שכמה דירות יהיוה בבעלות אותו אדם. ברישוממים של הבית המשותף מפורט מה צמוד לכל דירה זה יכול להיות מחסן חניה חצר פרטית ויוכצ"ב. ובכל בית משותף ישנם שטחים משותפים אשר לשם הצמדתם לדירה זו או אחרת נדרשת הסכמה של בעלי הדירות. כל עוד לא נרשם בית משותף בהסכם שיתוף נניתן לקבוע כל דבר שיעלה על דעת בעלי הזכויות.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.