לא ברור מתגובתך האם הדיירים התחברו לתשתית משותפת או לא.
הדיירים התחברו לצינור המים היוצא משעון המים שלהם בסמוך לצינור הראשי לכאורה הם התחברו לצינור שלהם. אבל המשאבות שואבות את המים בלחץ לדירות שלהם ולשכנים שכן החליפו צנרת בבית במאות אלפי שח כדי ש יהיה לחץ מים תקין בדירה נשאר זרם דל או לפעמים בכלל לא. למעשה הם בחרו בפתרון זול ונוח לצנרת הסתומה שלהם , אך פתרון אנוכי שאינו מתחשב באחרים ,והם לא מוכנים לנתק את המשאבות. אחת הדיירות אמרה אני "את הבעיה שלי פתרתי " ולא מעניין אותה מצוקה של שכנים אחרים.
מעבר לזה הם התקינו את המשאבות בארון המכיל את צינורות המים והגז ונמצא בחדר מדרגות משותף המשאבות עושות בעת פעילותן רעש רב , הם לא ביקשו רשות ועשו ברשות הרבים כבשלהם. היתכן שכל אלו מעשים חוקיים?
תודה רבה על התגובה המהירה.
ממה שאני מבין מדובר בהתחברות לתשתית פרטית אשר פוגעת בתשתית המשותפת- ככל שהדבר אכן כך עליכם לדרוש מהם לתקן את המצב . לעניין התקנת תשתיות פרטיות ברכוש משותף הם נדרשים לקבל הסכמת אסיפת בעלי הדירות. אני מציע לבדוק טוב טוב ע"י מומחה מה גורם ללחץ הנמוך
אני מודה על התיחסותך המהירה. יש לציין כי בדירות בהן נעשה שיפוץ והחלפת צנרת כללית אין בעיה של לחץ מים רק בדירות שלא הוחלפו הצינורות הישנים יש בעיה של לחץ מים . פנינו למהנדס המים של העיריה וכן גם למומחה מטעם תרבות הדיור...והם יענו את תשובותיהם ומשם נמשיך הלאה. רציתי רק לדעת אם עצם התקנת המשאבות היא חוקית. ואם לא על איזה חוק הם עוברים?כדי שנוכל אולי להזהיר אותם מראש שפעולתם אסורה וכי רצוי שינתקו את המשאבות ולא לגרור את כולנו לתהליך משפטי סוחט.
תודה רבה
גם אצלי בית המשותף יש חוסר איזון בלחץ המים והכי גרוע בחימום מרכזי. מעניין אותי גם לדעת מה אומר החוק בבתים משותפים.
נראה כי אם בעל דירה רוצה להתנתק מתשתית משותפת הוא זכאי לעשות כן ראה למשל בחוק המקרקעין התנתקות ממערכת הסקה כל עוד ההתנתקות אינה פוגעת בתשתית המשותפת
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.