ככל והנזקים נגרמים בשל תשתיות משותפות הרי שיש לך זכות כי כלל בעלי הדירות ישתתפו בעלות התיקון וכי לתיקון ידאג הוועד. השאלה היא האם החלקים הופרדו כדין או לא יש פרוצדורה של הפרדת הוועדים או החלקים בבית משותף בהתאם לאשר נקבע בחוק המקרקעין בסעיף 59 .
ראשית תודה על תשובתך המהירה, יישר כוח
למיטב ידיעתי אין תקנון מותאם לבניין. ההפרדה נעשתה בע"פ ובאה לידי ביטוי בהתנהלות הוועד שהתעלמו לחלוטין מהדירות המדורגות, לכן פניתי אליך בשאלה מה עלי לעשות בקשר לוועד הבית. האם גם במקרה זה התקנון המצוי מחייב אותם? או שמחובתם להמציא לי מסמך המאשר את ההפרדה של הדירות? כדי שאוכל להשתמש בו בדרישתי מדיירי המדורגים להשתתף בעלות האיטום.
תודה מראש
תמי
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.