בהעדר הסכם ממון יחול חוק יחסי ממון בין בני הזוג המורה על פירוק שיתוף דירת המגורים בחלקים שווים והרישום במרשם המקרקעין מהווה הוכחות בעלות.
יש לכלל זה חריגים: באם ההון עצמי ניתן במתנה לצד שנתן יותר או בירושה שכן אז לא יחול חוק יחסי ממון ואיזון משאבים באופן שווה.
על פי החוק הרישום קובע את הבעלות ויוצר את הקניין
כל האמור במקורות הנ"ל נאמר ביחס למקומות שבהם הרישום משמש ראיה בלבד, אבל בארץ, בזמננו, החוק קובע שדווקא הרישום הוא קובע את הבעלות ואת הקניין, כמבואר בסעיף 7 לחוק המקרקעין, תשכ"ט – 1969:
"(א) עסקה במקרקעין טעונה רישום; העסקה נגמרת ברישום, ורואים את השעה שבה אישר הרשם את העסקה לרישום כשעת הרישום.
(ב) עסקה שלא נגמרה ברישום רואים אותה כהתחייבות לעשות עסקה."
לאור זאת, מכיוון שהרישום מבטא את פעולת הקניין ורישום הבעלות, אין ללכת בחלוקת הרכוש אלא אחר הרישום שהוא הוא הקניין ואין בלתו, ואין זה משנה כמה השקיע צד אחד. מאחר שהצדדים הסכימו שהרישום יהיה על שם שניהם בשווה, ממילא הסכימו שכך גם תהיה הבעלות.
החריג לכלל הוא מתנה שניתנה עם תנאי מתלה או הון שניתן בירושה.
היי נטה,
בהעדר הסכמת ההורה או בפסק דין של בית המשפט לענייני משפחה המתיר יציאה לחו"ל והנפקת דרכון יש להגיש בקשה מנומקת לבית המשפט לענייני משפחה המתיר ומורה למשרד הפנים להנפיק דרכון יש להראות בבקשה כי אין חשש לעזיבת הארץ וחטיפת הילד וניתוקו מאביו ולהראות שמרכז חייכם בארץ: עבודה מסודרת וכו'.
ממליץ להתייעץ עם עו"ד דיני משפחה ומוזמנת להתייעץ עמי וקביעת פגישה בטלפון: 0525407233.
בברכה,
עו"ד אביב סטרול.
תקנות שעת חירום קבעו החרגה של העברת ילדים מבית לבית לצורך קיום הסדרי ראייה או משמורת משותפת.
היי הילה,
לגבי איך לבשר לילדה בת 4 זה צריך לשאול פסיכולוג לילדים.
אם אתם שניכם יהודים ונישאתם ברבנות כדת משה וישראל הסמכות הייחודית להתגרש הינה לבית דין הרבני ותביעת כתובה.
ניתן לבצע כריכה של תביעת הגירושין את ענייני הרכוש משמורת והסדרי ראייה, עניין מזונות ילדים לא ניתן לכרוך לאור סמכות ייחודית של בית המשפט למשפחה על פי הלכה חדשה בבית המשפט העליון שניתנה לא מזמן.
לגבי יתרונות של כל ערכאה- בבית הדין הרבני את יכולה לעתור לצו למדור ספציפי שיחייב את בעלך לשלם דמי מדור למדור שבו את מתגוררת כעת. באופן כללי הערכאות צריכות לשפוט לפי החוק והפסיקה ובאופן שווה יש מגמה של בית הדין הרבני לשפוט על פי המשפט העברי העתיק שהוא משפט חברתי ובעבר יכול ופסיקת מזונות ילדים הייתה גבוהה יותר אך כיום לאור ההלכה החדשה אין לבית דין רבני סמכות עניינית לשפוט בענייני מזונות ילדים. הייתי ממליץ להגיש בבית הדין הרבני תביעת גירושין ובית המשפט למשפחה להגיש את שאר העניינים שבמחלוקת: מזונות ילדים, רכוש, משמורת והסדרי ראייה.
מומלץ לקחת ייצוג מקצועי של עו"ד משפחה בכל התביעות על מנת לבחון מצב משפטי הואיל ומדובר על הליך מורכב ויש הרבה דברים שאת זכאית אליהם ויכול ואינך יודעת זאת או רק באופן חלקי.
עו"ד אביב סטרול
טלפון: 0525407233.
"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."
משרד עורכת הדין ריקי אופק מציע שירותי משרד בתחומים של -פשיטות רגל ייצוג חייבים,פירוקי חברות,דיני משפחה ודיני עיזבונות.
"מתמחה בדיני משפחה בכלל ובהליכי גירושין בפרט. מוזמנים לשוחח עימי לקבלת האסטרטגיה המשפטית הנכונה עבורכם...".
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
"אני מאמינה כי יש להתחיל טיפול בתיק משפטי בתחום דיני המשפחה על ידי למידה ובניית אסטרטגיה שמתאימה לאותו לקוח ולאותו מקרה"