פיני שלום,
ככל שעיגנתם בקשה זו בהסכם (קרי בניית בניין בן 8 קומות בלבד) יש לך עילת תביעה כנגד הקבלן (מה שלא נראה לי שקבלן יעשה כן במסגרת חוזית ובנוסף עדיין אתם נשארים עם מספר קומות זהה רק מספר הדירות משתנה בבנין - אלא רק מספר היחידות).
בנוסף לגבי הבניינים ליד, ככל שהדבר מפריע לך (כמובן שלזה הקבלן לא יכול היה להתחייב גם בחוזה) אתה יכול לנסות ולבחון אפשרות של הגדשת התנגדות לבקשה להיתר הבניה (ככל שזה עדיין לא אושרה).
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין
היי אמיר,
תודה שענית על השאלה.
האם יכול להיות מצב שהוא הטעה אותנו ואפילו את הדיירים בבניין הסמוך כאשר הוא אמר שהבניין יהיה בן 8 קומות ואף פעם לא ציין בע"פ כי יכול להיות מצב של שינוי מס' הדירות/קומות.
כמו שאתה בטח יודע בחוזים יכולים להיות חבויים המון סעיפים שנראים מינוריים ובהמשך הם מתבררים כבעיתיים.
תודה,
פיני
פיני,
ככל שמדובר בהטעיה ניתו לטעון לביטול החוזה. לטעמי זה מרחיק לכת ולא בהרכח "יחזיק מים" - הרי לא הייתה התחייבות חוזית כזו מצידו.
כמובן שיש לבחון המקרה לגופו לפני קבלת החלטה בנושא
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.