עמית שלום,
ע"ב הנתונים שציינת קשה לראות קשר סיבתי מובהק בין תעוקות הלב למקום העבודה. יש התייחסות בפסיקה לעניין, וכל מקרה נבחן ע"פ נסיבותיו. דמי פגיעה ניתנים כאשר יש קשר סיבתי בין הפגיעה לבין מקום העבודה.
כדי לבחון את המקרה לעומק, נדרשת התייחסות פרטנית ובחינת מכלול הנסיבות הרלוונטיות לעניין, לפיכך מומלץ לפנות לעורך דין העוסק בתחום.
לגבי שאלתך לעניין העסקת עובדים זרים - מדובר בנושא שאינו רלוונטי לפורום זה.
מאחל לך בריאות,
כרמי בוסתנאי, עו"ד
דניאל שלום,
ראשית, יש צורך בעיון במסמכים הרפואיים ובחינת המצב הרפואי - המידע שציינת אינו מספק. יש צורך בבירור האבחנה הרפואית.
ניתן להכיר בפגיעה במיתרי הקול כתאונת עבודה על דרך מיקרוטראומה. אם הפגיעה שלך במיתרי הקול נובעת באופן ישיר מעבודתך, יש מקום לבסס תביעה נגד הביטוח הלאומי.
מומלץ לפנות לייעוץ משפטי בתחום,
בברכה,
כרמי בוסתנאי, עו"ד
אשר שלום,
קיימים פסקי דין בהם הכירו בסכרת כתאונת עבודה. יחד עם זאת, מדובר במקרים נדירים אשר דורשים נסיבות מיוחדות.
לצורך בירור מעמיק במקרה שלך, ובהתחשב בכך שתיאור הדברים לא לגמרי ברור, מומלץ לפנות לעורך דין העוסק בתחום לצורך הערכת סיכויי תביעה.
בברכה,
כרמי בוסתנאי, עו"ד
הפורום אינו עוסק בנושא זה,
בברכה,
כרמי בוסתנאי, עו"ד
הפורום אינו עוסק בנושא זה.
בברכה,
כרמי בוסתנאי, עו"ד
לאה שלום,
הפורום אינו עוסק בנושא זה. צריך לבחון את תנאי פוליסת הביטוח שלך ולבחון את אחריותך הביטוחית בעניין זה.
בברכה,
כרמי בוסתנאי, עו"ד
יוסי שלום,
בנסיבות שתיארת, ניתן לבחון הגשת תביעה לביטוח הלאומי. נדרש תיק רפואי + תיאור הנסיבות בצורה שתסב לאשתך את הפיצוי שמגיע לה. בעניין זה ובהתבסס על הנתונים שתיארת, מוצע לפנות לעורך דין העוסק בתחום.
אינני סבור שיש מקום לחשוש למקום עבודה, במיוחד שמדובר בגופים כגון מקום עבודתתה של אשתך, אשר מורגלים להתעסקות עם נושאים כאלה. על אשתך לעמוד על זכויתיה מול הביטוח הלאומי, וככל שמקום העבודה מפעיל לחצים מסוג זה - קל וחומר כאשר מדובר באיום בפיטורין - הדבר נוגד את הדין.
בנוסף, בכל הקשור למילוי טפסים שעליהם צריך לחתום המעסיק, ככל שהמעסיק מסרב לחתום, ע"פ הפסיקה הדבר לא אמור לפגוע באשתך במיצוי זכותה בביטוח הלאומי.
בברכה,
כרמי בוסתנאי, עו"ד