שאלתך נכונה ומוצדקת, משום שבסה"כ, מדובר בפגיעה בפרטיות ובחופש תנועתו של הנהג. על פניו, בהיעדר הצדקה של ממש, לא אמור שוטר לעצור כל אדם לבדיקה.
יחד עם זאת, המחוקק איפשר לכל שוטר את האפשרות להורות לנהג לעצור בצד לשם בדיקה ולשם בחינת אופן נהיגתו- אם תחת השפעת אלכוהול או סמים.
נהג שנעצר יישאל, לרוב, שאלת פשוטה כגון "לאן אתה נוסע?" או "מאיפה אתה מגיע?", וזאת על מנת לקבל תשובה (שאיננה משנה, ברוב המקרים) ובכך לנסות ולהריח את הבל פיו.
ואולם, לא זו האינדקציה היחידה, היות ולא תמיד ניתן לומר שהבל פיו מריח מאלכוהול.
סיבה נוספת המקימה את העילה היא נהיגה מעוררת חשד (איטית/מהירה מדי, זיגזוג ועוד).
אחת הסיבות הכי מוצדקות ושכיחות היא אופן התנהגותו של הנהג כשנעצר. אם מדבר לא ברור (מלרלר), מתחכם מדי/צועק או ניכר בדיבורו שהוא שיכור, גם זו תהיה הצדקת בדיקה.
בשורה התחתונה, לעומת זאת - כל פעם ששוטר יחשוד או אפילו רק ירצה, הוא יכול להורות לנהג לנשוף לנשיפון (לא לינשוף!) לשם קבלת אינדיקציה אם קיים אלכוהול בגוף או לא. מרגע שהתקבלה תשובה חיובית בנשיפון, קמה העילה להמשיך ולנהל את הליך הבדיקה.
עו"ד יאיר מושיוב
ייצוג נאשמים בערכאות השונות עקב עבירות תעבורה
"בכל תיק שבטיפולי בתחום המשפט הפלילי והתעבורה, אני עושה כל שביכולתי לייצג את לקוחותיי נאמנה. אני רואה בייצוג, עוד בשלב המקדמי בתיק, כגון בחקירה משטרתית, חשיבות רבה העשויה לצמצם נזקים"
"תחום דיני התעבורה בדמי ובנפשי. אני משתדל להעניק טיפול אישי, מעמיק ומקצועי לכל לקוח ולקוח. הדבר ניכר בפריצות הדרך להן גרמתי בסוגיות מרכזיות בתחום ..."