שלום מעיין,
בעייתך מוכרת ונפוצה: בקושי שתיתי וגם לא הרגשתי שיכורה, אז למה שלא אנהג?...
ובכן, הבעיה היא שלרוב, אנו לא יודעים כמה האלכוהול ששתינו - מעט ככל שיהיה - ישפיע על מכשיר הינשוף, בו משתמשת המשטרה כדי לקבוע מי שיכור ע"פ חוק ומי לא.
אין לי ספק שהכמות ששתית כלל לא השפיעה על תפקודך או חשיבתך ברמה שאת מוצאת כ"בעייתית", אך לשם כך עושים שימוש בינשוף ובבדיקת המאפיינים (הפעולות שדרשו שתבצעי- לגעת באף, ללכת ישר וכיו"ב).
מרגע שהודית בפני השוטרים שאכן שתית, כבר נחרץ גורלך להיחשב כמורשעת. יחד עם זאת, עבודת עורך דין מקצועי תביא לכך שתיתכן הפחתה מעונש הפסילה המינימלי של שנתיים, היות ועורך דין מקצועי יידע לאתר כשלים ובעיות בחומר החקירה, ולהביא להפחתה באמצעות מו"מ עם התביעה, ולבסוף להגיע להסדר טיעון.
אז לא, את לא "חייבת" לקחת עו"ד, אך הדבר בהחלט מומלץ, אלא אם רשיונך איננו כה חשוב לך, ואין לך בעיה להיטרטר בתחבורה ציבורית ו/או להטריח חברים ומשפחה שיאספו אותך ויחכו לך במשך השנתיים הקרובות...
אשמח לעמוד לשירותך,
עו"ד יאיר מושיוב
"בכל תיק שבטיפולי בתחום המשפט הפלילי והתעבורה, אני עושה כל שביכולתי לייצג את לקוחותיי נאמנה. אני רואה בייצוג, עוד בשלב המקדמי בתיק, כגון בחקירה משטרתית, חשיבות רבה העשויה לצמצם נזקים"
ייצוג נאשמים בערכאות השונות עקב עבירות תעבורה
"תחום דיני התעבורה בדמי ובנפשי. אני משתדל להעניק טיפול אישי, מעמיק ומקצועי לכל לקוח ולקוח. הדבר ניכר בפריצות הדרך להן גרמתי בסוגיות מרכזיות בתחום ..."