בארץ קיימת טעות רווחת ונפוצה, אשר מקורה כנראה במדיניות שהייתה נהוגה לפני מספר שנים, אך איננה רלוונטית היום כלל וכלל, לפיה מותר לצרוך "משקה אחד" ואז לנהוג מבלי שהדבר ייחשב לעבירה.
המצב בפועל הוא, שמכיוון שאין לדעת כיצד משקה אחד (בקבוק בירה/צ'ייסר/שוט או כוס קוקטייל) ישפיע על גופו של הנהג, לא נכון בכלל יהיה לשתות ולנהוג.
היות וההשפעה איננה מדוייקת ו/או מדעית - שהלא כוס יין תשפיע על אדם בגובה 1.90מ' ובמשקל 110 ק"ג באופן שונה לחלוטין משתשפיע על בחורה רזה ונמוכה - לא נכון יהיה להעריך באופן עצמאי את המותר והאסור, את המשפיע והלא משפיע, כי אם שפוט להימנע לחלוטין מלשתות לפני נהיגה, יהיו הכמות או הסוג אשר יהיו. כמו כן, ישנה חשיבות למה אכל הנהג, מתי וכמה, ועוד פרמטרים שונים ומשתנים.
יתרה מזאת, ותוך סיכון שאני אשמע כמו פרסומת בגלגל"צ- אין לתחושת הנהג שום רלוונטיות או חשיבות כשהוא עולה על ההגה. ייתכן ושתית 4 כוסות וויסקי ואתה מרגיש צלול, חד ו"סאחי", אבל מבחינת מכשיר הינשוף אתה עובר את הרף המותר למיקרוגרם אלכוהול המותר (שהוא נאכף כיום החל מ-290 מק"ג), ועל כן תיכשל בבדיקת הינשוף, תקבל זימון למשפט ותהיה צפוי לעונש של פסילת רשיון לתקופה של מינימום שנתיים, יחד עם רכיבים נוספים של קנס, פסילה על תנאי ולעיתים אף מאסר על תנאי. זה כאשר מדובר בעבירת שכרות ראשונה וללא עבר תעבורתי מכביד.
מובן שבמידה ושכרת שירותיו של עו"ד לתעבורה, אשר יודע מה לחפש וכיצד לעשות שימוש בפגמים ובבעיות המצויים בתיק החקירה, ייתכן והוא יצליח להגיע עם התביעות להסדר טיעון ("עיסקה") בה העונש יירד משנתיים, ולעיתים אף משנת פסילה, אך זהו איננו הכלל.
לסיכומו של עניין אמליץ לך וליתר הקוראים - לא לשתות ולנהוג, כי אינכם יודעים באיזה חלק של ההשפעה יתפוס אתכם הינשוף, ובוודאי שאינכם יכולים לסמוך על פגמים בתיק באופן אוטומטי, כי למי שמורגל לנהוג ללא הגבלות, גם שלושה חודשים ללא הרכב יהוו קושי בלתי נסבל, אז תחשבו אם זה שווה את ה"הנאה" הזמנית של "לדפוק את הראש" בפאב...
עו"ד יאיר מושיוב
"תחום דיני התעבורה בדמי ובנפשי. אני משתדל להעניק טיפול אישי, מעמיק ומקצועי לכל לקוח ולקוח. הדבר ניכר בפריצות הדרך להן גרמתי בסוגיות מרכזיות בתחום ..."
"בכל תיק שבטיפולי בתחום המשפט הפלילי והתעבורה, אני עושה כל שביכולתי לייצג את לקוחותיי נאמנה. אני רואה בייצוג, עוד בשלב המקדמי בתיק, כגון בחקירה משטרתית, חשיבות רבה העשויה לצמצם נזקים"
ייצוג נאשמים בערכאות השונות עקב עבירות תעבורה