נהיגה בשכרות היא ההגדרה למצב בו נהג נתפס כשבדיקת מכשיר הינשוף קבעה, כי בליטר אוויר נשוף שלו ישנם לפחות 290 מק"ג אלכוהול (החוק אמנם קובע 240, אך הפסיקה והמשטרה העלו את הרף ל-290, מטעמים אשר לא יפורטו כאן), או לחילופין בבדיקת הדם שערכו לנהג (מטעמים חריגים, אשר לא יפורטו כאן) נמצא ריכוז של למעלה מ-0.5.
חשוב להבהיר, כי נהג שיכור אינו בהכרח נהג אשר מרגיש שיכור, או "מסטול" או אפילו עם "באז" קליל, אלא רק נהג שהינשוף קבע שהוא כזה. לצורך העניין- גם נהג אשר שתה משקה אחד בלבד, חש מצוין וכלל לא מרגיש שינוי בהרגשתו או באופן התנהגותו וצלילות דעתו, עשוי להיחשב לשיכור אם בדיקת הינשוף תקבע כך!
עוד יובהר, כי החוק קובע שנתיים מינימום (לפחות!) פסילת רשיון הנהיגה, וזאת בהמשך לפסילה המנהלית בת 30 יום, המבוצעת מיד בסמוך לבדיקה, וכן החרמת הרכב ל-30 יום.
(מובן שאלו הכללים ותמיד ייתכנו חריגים, אך זהו הנוהג הרווח ברחבי הארץ, ואל לנהגים לחשוב שיש מישהו שחסין מלכידה ע"י השוטרים הפזורים והערוכים לאיתור נהגים שכאלו.)
הדרך היחידה להינצל מפסילה כה ממושכת היא רק לאחר שחומר החקירה צולם, נלמד והובן, ורצוי ע"י עיניים מקצועיות של עו"ד המתמחה בדיני תעבורה בכלל, ועבירות נהיגה בשכרות בפרט. או אז יבוצע איתור הכשלים הראייתיים והפגמים הקיימים בתיק (במקרה הטוב), ובהם יבוצע שימוש בהשגת הסדר טיעון (=עיסקה) עם התביעות, או מאידך- באמצעותם ינוהלו הוכחות וביהמ"ש יכריע על העונש הראוי בהינתן אותם כשלים.
למען הסר ספק- למרות הפרידה מכמה אלפי שקלים (במרבית המקרים), על הנהג לעשות חושבין אם הוא יעדיף להיפרד מרשיונו (=חופש תנועה, עצמאות ונוחות) למשך שנתיים פלוס, לאחר שהתמודד עם התיק ללא עו"ד, ללא הבנה מקצועית, ללא הידע של מה לחפש בחומר וכיצד לעשות שימוש בכשלים הקיימים-אך-סמויים בחומר ובסביבה עוינת ולא מוכרת, אשר קרוב לוודאי תביא לפסילה האוטומטית של שנתיים מינימום...
או לחילופין- לשלם עבור ייצוג של עו"ד מקצועי, אשר מכיר את החוק, את הפסיקה ואף את התביעות והשופט (במרבית המקרים), יודע מה לחפש בחומר וכיצד להשתמש בממצאים ממנו לטובת השגת התוצאה הטובה ביותר עבור הלקוח, ובכך להשיג קיצור משמעותי של תקופת הפסילה, או זיכוי (במקרים מסויימים).
זכרו- "לצאת זכאי" משמע שכלל לא הודיתם ששתיתם או שהוכח ששתיתם, ובמקרים חריגים ביותר, כשנמצא שהכשלים שבתיק פגעו ביכולת ההוכחה כי אכן שתיתם.
בשורה התחתונה- אל תשתו ותנהגו (גם לא שליש בירה), אך אם בכל זאת שתיתם ונתפסתם- פנו לעו"ד!
"תחום דיני התעבורה בדמי ובנפשי. אני משתדל להעניק טיפול אישי, מעמיק ומקצועי לכל לקוח ולקוח. הדבר ניכר בפריצות הדרך להן גרמתי בסוגיות מרכזיות בתחום ..."
"בכל תיק שבטיפולי בתחום המשפט הפלילי והתעבורה, אני עושה כל שביכולתי לייצג את לקוחותיי נאמנה. אני רואה בייצוג, עוד בשלב המקדמי בתיק, כגון בחקירה משטרתית, חשיבות רבה העשויה לצמצם נזקים"
ייצוג נאשמים בערכאות השונות עקב עבירות תעבורה