שאלה מצויינת!
אין חובת היעזרות בעורך דין בדיני תעבורה.
יחד עם זאת, ובעיקר בעבירת הנהיגה בשכרות, עו"ד יכול ואף אמור לדעת מהם הפגמים בתיק, כיצד לקרוא את החומר המצוי בתיק ואיך ניתן להגיע להסדר טיעון עם התביעות, אשר יפחית מעונש הפסילה בן השנתיים, המתחייבות על פי החוק.
יתרה מכך, עו"ד יודע מה אמור להיות בתיק ובאיזו רמה, ולכן כדאי ונכון יהיה להיות מיוצגים.
בדיוק כמו שישנן בעיות רפואיות, אשר החולה יכול לחכות ולתת להן לעבור, או לסבול במהלך המחלה מבלי לראות רופא, אך אם יילך לרופא, הוא יקל על הבעיה ויקצר את חומרת הסבל ואורכו.
לעניין הכספי- לא אוכל לומר לך מהו שכר טרחה ממוצע, מאחר וכל מקרה לגופו.
לעניין ה"מה משתלם יותר?" שאל את עצמך- כמה חשוב לך הרשיון שלך? כמה אתה משתמש ברכב מדי שבוע? מדי יום? האם אתה רגיל לחופש התנועה, לנסיעות ללא עיכובים בזמנים שאתה בוחר, או שאולי אתה מתנהל בד"כ בתחבורה ציבורית או אופניים?
ואם יש לך ילדים או מחוייבויות, המצריכות רכב (הסעות, סחיבת מצרכים וקניות, הובלה וכיו"ב)?
כמה בא לך להיות נטל לסובבים אותך? כמה אתה אוהב להיות תלוי באחרים?
זה לא רק עניין כספי, למרות שהוא בהחלט מהווה שיקול.
קח בחשבון, שיש כאלו שהרכב הוא כלי לפרנסתם, והיעדר רשיון עלול להביא לסיום עבודתם. האם אז גם תעדיף לוותר על עבודה או משכורת מסודרת כדי לחסוך אלפים בודדים של שקלים לעורך דין?
תחשוב על כל אלו ופנה אליי אם תחליט שהבנת את חשיבותו של עורך דין במשפט על נהיגה בשכרות.
עו"ד יאיר מושיוב
"תחום דיני התעבורה בדמי ובנפשי. אני משתדל להעניק טיפול אישי, מעמיק ומקצועי לכל לקוח ולקוח. הדבר ניכר בפריצות הדרך להן גרמתי בסוגיות מרכזיות בתחום ..."
"בכל תיק שבטיפולי בתחום המשפט הפלילי והתעבורה, אני עושה כל שביכולתי לייצג את לקוחותיי נאמנה. אני רואה בייצוג, עוד בשלב המקדמי בתיק, כגון בחקירה משטרתית, חשיבות רבה העשויה לצמצם נזקים"
ייצוג נאשמים בערכאות השונות עקב עבירות תעבורה