יש לאבחן בין שני מועדים שונים בהם הנהג פסול מלנהוג-
המועד הראשון, והמיידי מבין השניים הוא מועד הפסילה המנהלית. הפסילה המנהלית היא תקופה בת 30 יום (במרבית המקרים) בהם סמכות הפסילה ניתנת לקצין משטרה המבצע שימוע לנהג, אשר נמצא כי נהג שיכור.
פסילה זו מתחילה בד"כ מיד עם סיום הליך הבדיקה, או לחילופין, בסיום השימוע, אם זה לא התבצע באותו מקום (לעיתים הנהג יוזמן למחרת או לאחר ימים בודדים לתחנה, במידה ולא היה קצין בסמוך למקום העצירה).
המקרה השני הוא בסיום משפטו של הנהג הנאשם- לא משנה אם המשפט הסתיים בהרשעה לאחר הוכחות או לאחר הסדר טיעון, כך או כך, אם תינתן הפסילה, יהיה לביהמ"ש מקום לשיקול דעת בנוגע למועד תחילת הפסילה. לרוב, ייעתר ביהמ"ש לבקשת הנאשם לעיכוב ההפקדה, עד חודש ימים מיום גזר הדין.
במקרים חריגים ומוצדקים ייתכן אף יותר, אך ברירת המחדל תהיה ממועד גזר הדין.
כך או כך, וזהו הכלל החשוב מכל: הספירה לא תתחיל עד שלא יופקד הרשיון בפועל במזכירות ביהמ"ש בלבד!
אם אין בידי הנהג רשיון (מכל סיבה שהיא), עליו להמציא אישור ממשרד הרישוי, ואת האישור הזה עליו להפקיד במזכירות ביהמ"ש.
בכל מקרה עליו לקבל אישור הפקדה, המהווה אסמכתא בלעדית להפקדה ולתחילת מועד הספירה.
יש לזכור, כי גם אם נהג אכן לא נהג וקיים את הוראת ביהמ"ש בפועל, אך כלל לא הפקיד את רשיון הפלסטיק/נייר במזכירות - לא תיחשב תקופה זו, וחבל.
בברכה,
עו"ד יאיר מושיוב
ייצוג נאשמים בערכאות השונות עקב עבירות תעבורה
"בכל תיק שבטיפולי בתחום המשפט הפלילי והתעבורה, אני עושה כל שביכולתי לייצג את לקוחותיי נאמנה. אני רואה בייצוג, עוד בשלב המקדמי בתיק, כגון בחקירה משטרתית, חשיבות רבה העשויה לצמצם נזקים"
"תחום דיני התעבורה בדמי ובנפשי. אני משתדל להעניק טיפול אישי, מעמיק ומקצועי לכל לקוח ולקוח. הדבר ניכר בפריצות הדרך להן גרמתי בסוגיות מרכזיות בתחום ..."