יעקב שלום,
כעיקרון התביעה הראשונה היא תביעת "דמי פגיעה" המוגשת אל המוסד לביטוח לאומי תוך 12 חודשים ממועד קרות התאונה. ככל ולא עשית זאת בזמן, ייתכן והדבר יקשה על הכרה בתאונה שלך כ"תאונת עבודה".
לאחר וככל שיכירו בתאונה כ"תאונת עבודה", יש להגיש תביעת נכות לביטוח הלאומי, אז תעבור וועדה רפואית שתקבע מהם הנכויות שנותרו לך בעקבות התאונה.
כמו כן, ישנו מישור נוסף, תביעת נזיקין כנגד המעסיק. תביעה זו הינה בנוסף לתביעה בביטוח הלאומי. כאן תובעים נזקים נוספים שאתה לא מפוצה עליהם ע"י המוסד לביטוח לאומי. תקופת ההתיישנות כאן היא 7 שנים ולכן לא תהיה בעיה להגישה. בתביעה מהסוג הזה אתה צריך להצטייד בחוות דעת רפואית מטעמך או לחילופין להשתמש בקביעת הנכות של הביטוח הלאומי (אם עברת את כל התהליך במוסד לביטוח לאומי).
חשוב במקרים מעין אלה להתייעץ עם עורך דין שתחום התמחותו נזקי גוף. ישנה חשיבות קריטית לאסטרטגיה שיש לנקוט, וישנם דברים נוספים שיש לבדוק מול משרד התמ"ת לפני הגשת התביעה.
בברכה,
אריה
"בכל יום ביומו, אני נלחם את מלחמתו של האזרח הפשוט כנגד תאגידי הביטוח והגופים הרפואיים הגדולים. המפתח להצלחה שלי - מאבק עיקש ללא פשרות, יושרה והגינות..."
"לאחר שנות עבודה רבות בתחום, אני מכירה כבר לא מעט מ'התחבולות' בהן נוקטות חברות הביטוח..."
"דגש רב על השקט הנפשי והסוציאלי של כל לקוח ותיאום ציפיות מראש... "
"מייצגת נפגעים בתחום נזקי גוף לרבות תאונות דרכים, תאונות עבודה ונפילות ברשות הרבים..."
"תכנון האסטרטגיה המשפטית עוד בשלבים הראשונים של התיק, מסייע לי בהשגת תוצאות איכותיות עבור לקוחותיי..."