נעמה שלום,
אני לא מומחה בדיני עבודה, אולם נראה על פניו, כי מדובר בהתנהלות לא חוקית מצד המעסיק שלך. אני ממליץ כי תפני בשאלה זו לעורך דן המומחה בדיני עבודה.
לגבי התקופה שלא עבדת, בזה כן אוכל לייעץ לך כי אם היית אצל רופא וקבלת חופשת מחלה עקב פגיעה בעבודה (אם לא, תעשי זאת בהקדם), את זכאית לפנות אל המוסד לביטוח לאומי בתביעה לדמי פגיעה (טופס 211) על מנת שתקבלי תגמולי דמי פגיעה בעבור תקופת ההיעדרות מהעבודה. כמו כן, תפני אל המעסיק שימלא את חלקו בטופס 211 (ניתן להוריד מאתר האינטרנט של המוסד לביטוח לאומי) וכן הוא צריך למלא לבדו ולחתום על טופס 250 (ניתן להוריד מאתר האינטרנט של המוסד לביטוח לאומי). אם לא יסכים לעשות את אלו, תגישי את התביעה לדמי פגיעה למוסד לביטוח לאומי בכל מקרה בהקדם האפשרי (ישנה תקופת התיישנות של שנה ממועד אירוע הפגיעה), ללא טופס 250 וללא החלק של המעסיק בטופס 211, אולם תצרפי לתביעתך מכתב מלווה שמסביר כי פנית למעסיק ביום ככה וככה והוא סירב לחתום לך על הטופס. אגב, את יכולה גם להקליט את שיחת הטלפון עם המעסיק בו הוא מסרב ולמסור לביטוח הלאומי כהוכחה לסירובו (למרות שלא חייבים לעשות זאת).
בהצלחה!
אריה
בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים
"בכל יום ביומו, אני נלחם את מלחמתו של האזרח הפשוט כנגד תאגידי הביטוח והגופים הרפואיים הגדולים. המפתח להצלחה שלי - מאבק עיקש ללא פשרות, יושרה והגינות..."
"לאחר שנות עבודה רבות בתחום, אני מכירה כבר לא מעט מ'התחבולות' בהן נוקטות חברות הביטוח..."
"נגרם לך נזק עקב רשלנות רפואית ? משרדי דוגל ביחס אישי ומעניק שירותים משפטיים בתחומים הנזיקין והביטוח..."
"דגש רב על השקט הנפשי והסוציאלי של כל לקוח ותיאום ציפיות מראש... "