כעקרון אין דבר כזה אי כשירות להיחקר אלא אם כן מצבו של האדם לא מאפשר לו פיזית לתקשר או להיחקר. אי כשירות לעמוד לדין זה המונח היותר מתאים ומי שרשאי לכתוב חוות דעת כזו הוא פסיכיאטר ( מטעם המדינה ושלך).
עו"ד ערן צלניקר
לצערי או לא, המדובר בעניין משפטי, השאלה היא לא שאלת אי כשירותך - אלא המצב בו היית שרוי בעת ביצוע העבירה. כך למשל, אם הנך חולה במחלת הסכיזופרניה, וביודעין לא נטלת את הכדורים שלך וביצעת עבירה, הייתי אומר שלא חל פה סייג לאחריות פלילית. הפסיכולוג יכול להמליץ השאלה היא - ואני אומר זאת תוך הסתייגות רבה ובזהירות כי איני יודע ממה אתה סובל. השאלה היא מה היה מצבך הנפשי בשעת ביצוע העבירה, אין פטור גורף, ידם של בתי המשפט אינה רחמנית - בד"כ- בעניינים אלו, אך כל מקרה לגופו. השאלה היותר נחמדה: אילו מחדלי חקירה נעשו בזמן שנחקרת כי חו,ד אינה רלוונטית לתחילתה, כאן לשמחת העוסקים בתחום הנפילות של הרשות החוקרת. בהצלחה.
"בכל תיק שבטיפולי בתחום המשפט הפלילי והתעבורה, אני עושה כל שביכולתי לייצג את לקוחותיי נאמנה. אני רואה בייצוג, עוד בשלב המקדמי בתיק, כגון בחקירה משטרתית, חשיבות רבה העשויה לצמצם נזקים"
"ניסיון כביר בייצוג מול מוסדות רשת המיסים והחקירה, בכל הערכאות השיפוטיות, בין השאר בעבירות צווארון לבן, מס וכלכליות ..."
"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."
"תחום דיני התעבורה בדמי ובנפשי. אני משתדל להעניק טיפול אישי, מעמיק ומקצועי לכל לקוח ולקוח. הדבר ניכר בפריצות הדרך להן גרמתי בסוגיות מרכזיות בתחום ..."
בחור צעיר הוחזק במעצר והואשם בייבוא סם מסוכן מהודו ובהחזקת סמים שלא לצריכה עצמית. עיינו בתיק לדוגמה שנוהל עלי ידי עוה"ד, מנהל פורום משפט פלילי באתר.