סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על צוואות וירושות(1,282)

שאל בפורום צוואות וירושות

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

לפורום זה אין מנהל

רוצה לנהל את הפורום?

צור קשר

09/07/2017 13:52 טלי קרשאי שינוי צוואת האב לטובת האישה השנייה, כולל העברת כספי האישה הראשונה לידי האישה השנייה
אבי ז"ל היה נשוי בפעם השנייה, אחרי שאימא שלי נפטרה מסרטן ב - 1987. היא לא השאירה צוואה לאחר מותה. היתה ברשות הורי דירה, ניירות ערך וחשבון עו"ש בבנק. הורי היו אמידים.
ב - 1990 אבא שלי נישא שוב, מכר את הדירה ורכש עם אשתו דירה חדשה (שחלק ממנה היה מכספים של האישה השנייה). בהמשך הם רכשו דירה נוספת, והשכירו את הדירה הקודמת. לאישה השנייה שני ילדים מנישואים קודמים. לה ולאבי אין ילדים משותפים.
ב - 2007 אבא שלי ערך צוואה שלא נמסרה לידינו (איתרנו צילום שלה). זו צוואה הדדית ואשתו השנייה היא בעלת השליטה על הרכוש והכספים. לאחר מותה, יחולק הכסף והדירות ביני, אחותי ושני ילדיה של האישה (למרות שאינם ילדיו הביולוגיים של אבי). בנוסף, לי ולאחותי נקבע סכום של 440,000 ש"ח לכול אחת, שהיינו אמורות לקבל עם מותו של אבי. סכום זה הוא כנראה חישוב על פי הרכוש שהיה בידי אבי אחרי שאמי נפטרה, לפני שהאישה השנייה "נכנסה לסיפור". נשאר לי מסמך בכתב ידו על האופן בו חישב סכום זה.

ב - 2010 אבי קיבל אירוע מוחי, ובסוף אותה שנה הם ערכו צוואה חדשה, שנמסרה לידנו בנוכחות עו"ד. בצוואה זו, גם את ה - 440,000 ש"ח נקבל כול אחת רק לאחר מותה של האישה השנייה. נכון להיום, האישה השנייה, ילדיה ונכדיה "חוגגים" על הירושה, נהנים מהחיים ונוסעים לחו"ל ללא הרף. המצב הכלכלי שלי לא טוב והבריאות שלי רעועה.

שאלתי היא -
1. לידיעתי, לאחר פטירת אחד ההורים, אם לא השאיר צוואה, חצי מהרכוש שייך לילדים. האם יכל אבא שלי, על פי חוק, להעביר את הרכוש שנצבר בתקופת נישואיו לאימא שלי (29 שנים) לרשות האישה השנייה, כולל החלק שלי ושל אחותי?

2. רציתי להתייעץ אם יש טעם לנסות להוכיח אי כשירות של אבי כאשר הכין את הצוואה השניה. האירוע המוחי התרחש כשהיה בן 80, והוא נפטר בגיל 84. ניסיתי להגיע למסמכי האשפוז בבית החולים מתקופת האירוע (היה טיפול נמרץ ושיקום ממושך)אך לא אפשרו לי, כי אני לא יורשת.

אודה על תשובתכם,

בברכה,

טלי קרשאי
נייד: 054-2064290

שלום טלי,

לעניין השאלה הראשונה - לאחר פטירת אמך ז"ל - האם (אתם) הילדים הסתלקתם לטובתו?

לעניין השאלה השנייה - ככל שאת סבורה שאביך היה לא כשיר - את זקוקה למסמכים המגבים זאת. בכל הקשור לתיעוד רפואי. ידוע כי קיים חיסיון. לגביי זכויותייך לעיין בתיעוד הרפואי של אביך. למיטב ידיעתי, אין מניעה כי מבית החולים יעבירו לך את התיעוד הרפואי מכח היותך בתו הביולוגית

עורכי דין מובילים בפורום צוואות וירושות

גב' פנינה אריאלי

"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."

עו"ד דניאל הומיונפר
עו"ד דניאל הומיונפר

"מתמחה בתחום הגירושין והגישור, ועוסק בין היתר בתיקים בעלי מורכבות משפטית גבוהה, בסבלנות רבה, זמינות ושקיפות מלאה בכל צעד וצעד בדרך..."

עו"ד סימיה ויצמן
עו"ד סימיה ויצמן

"ניסיון עשיר בטיפול וייצוג בתחום דיני המשפחה והגירושין, ברגישות ובמקצועיות חסרת פשרות..."

עו"ד משה פרץ
עו"ד משה פרץ

"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.