צוואה הדדית יכולה לקבוע אילו נכסים יירש בן הזוג הנותר בחיים כך למשל - נכסים המשותפים לבני הזוג או שיש לכל אחד מבני הזוג בנפרד בשעת הצוואה. נכסים שנצברו על ידי שני בני הזוג או על ידי כל אחד מהם, מאז הצוואה עד לפטירת אחד מהם. נכסים שיירש המצווה שנותר בחיים מן המצווה שנפטר ראשון. נכסים שיצבור המצווה שנותר בחיים, לאחר פטירת המצווה הראשון. או לקבוע ציויי לטובת צד שלישי.
שאלתך חסרה פרטים רבים אודות תוכן הצוואה ההדדית, האם נקבע יורש ראשון או שני והאם נצבר רכוש חדש מאז הפטירה ובמהלך החיים בנישואין שניים ובשל כך, מומלץ לך לפנות לקבלת ייעוץ אצל עורך דין אשר ייבחן את נסיבותיך.
מכל מקום, היות וצוואה הדדית מתבססת על יסוד ההסתמכות - צוואה הדדית אינה מתבטלת במותו של אחד מבני הזוג ואם חפץ בן הזוג הנותר בחיים לבטלה לאחר מות בן הזוג, הרי שיהיה עליו להסתלק מכל טובת הנאה שהוא אמור לקבל לפי הצוואה ההדדית במידה וטרם חולק העזבון; ואם העיזבון כבר חולק, ישיב המבטל לעיזבון את הרכוש שירש או את שוויו.
שירה טולדנו, עו"ד
"מתמחה בדיני משפחה בכלל ובהליכי גירושין בפרט. מוזמנים לשוחח עימי לקבלת האסטרטגיה המשפטית הנכונה עבורכם...".
"הניסיון המקצועי שלי יחסוך לכם מס.."
"מתמחה בתחום הגירושין והגישור, ועוסק בין היתר בתיקים בעלי מורכבות משפטית גבוהה, בסבלנות רבה, זמינות ושקיפות מלאה בכל צעד וצעד בדרך..."
"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.