08/04/2013 09:32
שלי יוסי
עזרה בהגשת תביעה לפיצוי לדוגמא של בעל עסק שמתחמק מתיקון מכשיר בתקופת אחריות
רכשתי סמרטפון מסוג גלקסי 3 מחנות קינגפון. בעל החנות סרב לבטל את העסקה כמתחייב בחוק תוך התחמקות בטענה שביצעתי "שידרוג לא חוקי" למכשיר, מה שלא נכון.
היות ואני נכה ואני סובל מאוד, העדפתי שלא להגיש כתב תביעה על כך ולאחר כחצי שנה של שימוש במכשיר המכשיר פשוט שווק חיים באופן עצמוני.
פניתי לחנות לשם קבלת שירות תקיון במסגרת האחריות והנ"ל התחמק מאחריות בטענות רבות ומגוונות. בתחילה האשים אותי (שוב) ששידרגתי את המכשיר באופן לא חוקי, לאחר מכן טען שיש קצר במכשיר ובסוף ננעל על זה שחלקים עפו מתוך המכשיר בשל נזק מנפילה.
שלחתי את המכשיר למעבדה המורשית של סמסונג בארץ ובעלות של 90 ש"ח דמי בדיקה הם קבעו שהמכשיר טוטל לוסט והשנזק שיש בו אינו קשור לשימוש לא תקין מצידי ו/או נזק שנעשה על ידי.
עכשיו אני רוצה לטבוע את בעל העסק לפיצוי לדוגמא בנוסף לעלות המכשיר והוצאות נוספות שהיו לי כתצואה מסירובו לתקן/להחליף לי את המכשיר במסגרת האחריות המגיעה לי על פי חוק.
יש לי מספר שאלות ואשמח לקבל את שתובתך לאכל אחד מהן:
1. יש לי הקלטות ותיעודים לגבי סירובי לבטל עיסקה ולתקן את המכשיר בתקופת האחריות. האם אני מחוייב על פי חוק לשלוח לו מכתב שאני מתכוון לתבוע אותו לפיצויים לדוגמא?
2. איזה סוג מכתב זה צריך להיות? מכתב שמודיע לו שבכוונתי לתבוע אותו או מכתב שנותן לו את האפשרות לפצות אותי מחוץ לבית משפט בעלות המכשיר + הוצאות.
3. האם אני יכול לתבוע אותו ליפצויים לדוגמא על סרוב ביטול העסקה (10,000 ש"ח) ועל סירוב לתיקון המכשיר במסגרת אחריות (10,000 ש"ח) מצטבר?
4. מה קורה אם הבנאדם לא משתף פעולה. מסרב לקבל את המכתב ו/או מכבה את הפקס? מה עושים אז? בעבר ניסית לפקסס לו מכתב שכתבתי בנושא סירובו לביטול העיסקה הוא סירב לשתף פעולה ולהפעיל את הפקס. אפילו אמון הציבור הרימו ידיים כשניסו להשיגו!
5. האם זה נכון שאני יכול להגיש את כתב התביעה רק בבית המשפט בתל אביב, מקום ביצוע העסקה? האם אני יכול להגיש בנתניה, מקום מגוריי? אני נכה 100 אחוז ומאוד קשה לי להיות מטורטר מחוץ לבית. אני בקושי יוצא מהבית לשם סידורים , בשל הכאבים הרבים שאני חווה.
תודה לך מראש.
אינך מחויב לשלוח מכתב עם כוונתך לתבוע, אך כך מקובל וזו גגם דרך להימנע מהליך סרק. בהמ"ש בודק בין היתר, אם נערכו פניות קודמות לנתבע וככל שנעשו ונענו בשלילה או לא נענו כלל, זה רק יסייע בידך אם וכאשר הצדק עימך;
לשאלתך השניה, התשובה היא גם וגם;
לשאלתך השלישית, לא אתה קובע מהו גובה פיצויים לדוגמא (ספציפית לפיצויים לדוגמא זו החלטה של בהמ"ש והיא לא נעשית תדיר), סך הפיצוי שאתה דורש צריך להיות הגיוני בהתאם לנסיבות ובהתאם לפסיקת בהמ"ש במקרים דומים. אני לא מציינת כאן גובה פיצויים שלדעתי נכון לתבוע.
רביעית, הוכחה על משלוח הדואר באמצעות אישור מסירה של הדואר או שליח יסייע לך לשכנע את בהמ"ש שניסית להשיג את הנתבע. אם לא ישתף פעולה ולא יגיע לדיון, ינתן נגדו פסק דין בהיעדר הגנה.
חמישית, על פי כללי סדר הדין האזרחי תובענה תוגש במקום מגוריו של הנתבע או מקום יצירת ההתחייבות. נסה לבקש בקשה מיוחדת להעברת הדיון למקום מגוריך.
בהצלחה,
עו"ד שרית לנגה-יצחקי.