שלום,
בית המשפט אינו עוסק בזוטות (סכומי פיצוי הנמוכים מ 50 ש"ח). המקרה שלך יכול להתאים לתביעה ייצוגית.
שלום רב,
לפני כשנה הכנסתי את המכשיר הסלולרי שלי לתיקון מסך לתיקון מיידי. לאחר כשעה וחצי שחזרתי נראה כי טביעת האצבע לא עבדה, אך המכשיר עצמו כן עבד לכן השארתי את הנייד לתיקון שיחליפו למסך אחר. יום למחרת נראה כי עדיין לא תוקן וכך במשחק שבועיים. לאחר שבועיים נראה היה כי המכשיר נהרס לגמרי. לקחתי אותו למעבדה אחרת ואמרו שלא רוצים לגעת במכשיר שמעבדה אחרת נגעה בכדי שלא יהרסו אותו. לכן החזרתי את המכשיר למעבדה ושוב במשמך שבועיים עם תירוצים חוזרים נאמר לי שהמכשיר עדין בתיקון וכך הגעתי למצב שלאחר חודש שהכנסתי את המכשיר סך הכל להחלפת מסך קיבלתי מכשיר שלא עובד כלל. החזירו את המסך השבור והאשימו אותי שהבאתי מכשיר שלא עובד כלל. לאחר שלקחתי את המכשיר למעבדה אחרת נאמר לי שהרסו לי את המכשיר במעבדה השנייה וגם הוציאו לי חלקים מהמכשיר כגון כבלים, ברגים וכיו"ב.
בנוסף לכך, לקחתי את המכשיר לשחזור ונאמר לי כי שחזור מידע יעלה לי 1800 ש"ח ללא מע"מ, חשוב לציין כי היו תמונות יקרות ערך בסלולרי וסיכוי לשחזורם עומד על 40% בלבד. כמו כן מכשיר הסלולרי עצמו עלה 2700 ש"ח. כמובן שבדיקת מעבדה עלתה לי 150 ש"ח. חשוב לציין כי לא גיביתי את החומר על המכשיר כי לא נאמר לי לעשות זאת כשאר הכנסתי את המכשיר לתיקון. יתרה מזאת, הפסדתי שעות עבודה יקרות בעבור הריצה המיותר הזאת לתיקון הסלולרי.
שאלתי היא האם ניתן להגיש על כך לתביעות קטנות? במידה וכן מה הסכום שאני יכול לתבוע על כך והאם עוגנת נפש וחוסר תום לב מצדם יכולה להיכלל. בנוסף לכך, כיצד להגיש תביעה זו ואילו מסמכים עליי להביא לביהמ"ש בכדי שיחזקו את טענתי.
תודה לעוזרים.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.