סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

7 אחים שירשו דירה נקלעו לסכסוך משפטי בעקבות הסכם פיקטיבי

שבעה אחים ירשו מאמם המנוחה דירה וסיכמו שאחד מהם ירכוש את הדירה מכל השאר. האח שרכש את הדירה שילם לאחיו סכום נמוך מזה שסוכם, באמצעות הסכם פיקטיבי. ביהמ"ש קבע שעליו לשלם להם את יתרת הסכום

7 אחים שירשו דירה נקלעו לסכסוך משפטי בעקבות הסכם פיקטיבי
22/09/2016 | 09:35 | מאת: מערכת אתר iLaw |

גם במשפחות גדולות עשויים להתגלע לפעמים סכסוכים שדורשים את התערבותו של עו"ד דיני משפחה. על פי דיווח של ynet, בית משפט השלום בצפת הכריע כי אדם שרכש מששת אחיו דירה שכל האחים ירשו מאמם המנוחה, ושילם להם פחות מהסכום שהוסכם, ישלם להם את ההפרש. האח שרכש את הדירה ואשתו טענו שהתשלום המופחת נבע מכך שהסכם הרכישה היה חוזה פיקטיבי שנועד להשגת תנאי משכנתא טובים מהבנק.

לאחר שירשו שבעת האחים את הדירה מאמם לפני מספר שנים, הוסכם על כך שאחד מהם ירכוש אותה מכל היתר. באותה עת סוכם שהאח ואשתו ישלמו סכום של מיליון ש"ח לשאר האחים, בתשלום שיפוצל על פני שני מועדים. אך בהמשך, האח ואשתו העבירו ליתר האחים 420 אלף ש"ח בלבד – 70 אלף ש"ח לכל אח; ולאחר מכן, העבירו עוד 20 אלף ש"ח נוספים כמחווה של רצון טוב, לטענת אותו האח.

בתגובה לכך, שלושה מהאחים שמכרו את הדירה הגישו ב-2013 תביעה ובה דרשו את יתר הסכום עליו סוכם בחוזה. האחים טענו שכאשר חתמו על החוזה, הם הוחתמו על מסמכים רבים נוספים שלא התאפשר להם לעיין בהם, וזאת על מנת שהאח הרוכש ואשתו יוכלו לקבל הלוואה למשכנתא מהבנק.

בני הזוג הרוכשים: האחים ידעו שמדובר ברישום פיקטיבי לצורך קבלת הלוואה

לעומת זאת, האח הרוכש ואשתו טענו שהסכום של מיליון ש"ח שנרשם בחוזה היה רק למראית עין, על מנת לאפשר להם לקבל משכנתא, וכי כל יתר האחים היו מודעים לכך. יתרה מזאת, לדבריהם הם הפיצו טיוטה לכל האחים בה נאמר שמדובר ברישום פיקטיבי. כדי להוכיח את טענותיהם, בני הזוג הגישו תצהירים עליהם חתמו שלוש אחיות אחרות, בהם כתוב כי הסכום עליו סוכם הוא 490,000 ש"ח.

על אף האמור לעיל, השופט דניאל קירס מבית משפט השלום בצפת קבע שההסכם המקורי תקף, מאחר שהאח הרוכש ואשתו לא הצליחו להוכיח כי הסכום שנרשם שם היה רק למראית עין. בנוסף, אותו אח ואשתו לא הגישו העתק של טיוטת ההסכם עליה דיברו על אף שטענו כי היא הופצה לכל האחים; ולבסוף, האחיות שנטען כי חתמו על תצהירים לגבי סכום שונה מהסכום המקורי, התנערו מתצהירים אלה. השופט ביסס את קביעתו גם על עדותו של עורך הדין המעורב בפרשה, אשר טען תחילה כי המוכרים אמרו שקיבלו מהאח ואשתו מקדמה של 580 אלף ש"ח, אך בהמשך נסוג מטענתו. השופט קירס קבע לבסוף כי בני הזוג הנתבעים ישלמו לתובעים 300 אלף ש"ח הכוללים הוצאות משפט בסך 13,500 ש"ח.

נכתב על-ידי: מערכת האתר

שאלות על המאמר? מוזמנים לשאול בפורום דיני משפחה

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך

 

שאל בפורום

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

ליצירת קשר עם עו"ד דיני משפחה

עורכי דין מובילים - דיני משפחה

אורית בן ברוך
עו"ד אורית בן ברוך

"הניסיון המקצועי שלי יחסוך לכם מס.."

ריקי אופק אבן צור
עו"ד ריקי אופק אבן צור

משרד עורכת הדין ריקי אופק מציע שירותי משרד בתחומים של -פשיטות רגל ייצוג חייבים,פירוקי חברות,דיני משפחה ודיני עיזבונות.

עו"ד עודד פסקל

מנהל משרד התחום דיני משפחה , הסכמי ממון , הסכמי גירושין מורכבים , ירושות צוואות ועוד. צוות המשרד ישמח להעניק ייעוץ וליווי מקצועי בכל שלבי התהליך

עו"ד חיה לזר נוטקין

"אני מאמינה כי יש להתחיל טיפול בתיק משפטי בתחום דיני המשפחה על ידי למידה ובניית אסטרטגיה שמתאימה לאותו לקוח ולאותו מקרה"

עו"ד דניאל הומיונפר
עו"ד דניאל הומיונפר

"מתמחה בתחום הגירושין והגישור, ועוסק בין היתר בתיקים בעלי מורכבות משפטית גבוהה, בסבלנות רבה, זמינות ושקיפות מלאה בכל צעד וצעד בדרך..."

עו"ד סימיה ויצמן
עו"ד סימיה ויצמן

"ניסיון עשיר בטיפול וייצוג בתחום דיני המשפחה והגירושין, ברגישות ובמקצועיות חסרת פשרות..."

עו"ד אריה לרנר
עו"ד אריה לרנר

"המשרד מציע פתרונות משפטיים ברמה גבוהה, תוך התאמה מלאה לצרכיו של הלקוח ובהתאם לנסיבות המקרה..."

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

יניב בוקר
עו"ד יניב בוקר

"מתמחה בדיני משפחה בכלל ובהליכי גירושין בפרט. מוזמנים לשוחח עימי לקבלת האסטרטגיה המשפטית הנכונה עבורכם...".

עו"ד משה פרץ
עו"ד משה פרץ

"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."

עוד עו"ד מובילים בתחום דיני משפחה