בית המשפט קבע: גרושת המיליונר לא תקבל מחצית מרכושו
אשה ניסתה לתבוע את בעלה לשעבר על מחצית מרכושו, הכולל חברות שבבעלותו, רווחים ודיבידנדים מהחברות, דירות, רכבי אספנות ויאכטות; ביהמ"ש קבע שתקבל הרבה פחות
במהלך עבודתם, עורכי דין דיני משפחה נתקלים לא פעם בתביעות גירושין מעוררות השתאות. כך קרה במקרה שנדון לאחרונה בבית המשפט לענייני משפחה בחיפה. ynet מדווח שאשתו השלישית של איש עסקים עשיר בן 67 תבעה לאחר פרידתם מחצית מהרכוש שצבר האחרון במהלך חייו (הכולל מיליוני שקלים, רווחים של חברות בבעלותו, דירות ורכבי אספנות), וזאת על אף שחיו יחד רק 7 שנים; אך במשפט הוכרע שהיא תיאלץ להסתפק בחלק צנוע יותר מרכושו.
תחילת הפרשה ב-2006, אז הכירו בני הזוג כאשר האשה התראיינה לתפקיד באחת החברות של הבעל. לאחר שנה נישאו: אלה היו נישואיה השניים של האשה, ונישואים שלישיים עבור הבעל. ב-2013 נפרדו בני הזוג לאחר משבר ביחסים. לאחר הפרידה הגישה האשה תביעה בה דרשה לקבל את החלק שלה ברכוש של בעלה לשעבר, שכן טענה שרכוש זה נצבר בתקופת חייהם המשותפים. לדבריה, היה ביניהם שיתוף כלכלי מלא, הם ניהלו חשבון בנק משותף ובשנים 2007-2013 עבדה כמנהלת חשבונות בחברות שבבעלותו.
הרכוש שדרשה האשה לקבל כולל בין היתר חצי מרווחי החברות שבבעלות הבעל לשעבר (בסך 12.5 מיליון ש"ח), דיבידנדים, שכר שלו שלא הופקד בחשבון הבנק המשותף, שני בתים, רכבי אספנות, יאכטות ומוניטין עסקי ואישי. מנגד, הבעל לשעבר טען שחוץ מהדירה שהיתה משותפת לשניהם, שאר רכושו נצבר לפני נישואיהם או בנכסים חיצוניים שהיא לא היתה שותפה למאמץ שביצירתם.
השופטת: מרבית רכושו של הבעל נצבר טרם נישואיו לתובעת
השופטת אלה מירז מבית המשפט לענייני משפחה בחיפה קבעה שהאשה אכן לא שותפה במרבית רכושה של בעלה לשעבר. מאידך, אמרה כי היא כן זכאית למחצית מהשכר שלו שלא הופקד לחשבונם המשותף במהלך חייהם המשותפים, ולמחצית מהזכויות הפנסיוניות והסוציאליות שצבר בפרק זמן זה. דברים נוספים אשר השופטת קבעה שהאשה לשעבר זכאית להם הינם: מחצית מהשווי של ארבעה רכבים ושלושה רכבי אספנות שרכש הבעל בתקופת חייהם יחד, וכן מחצית משוויין של שלוש ספינות שרכש בתקופה זו.
לעומת זאת, דחתה השופטת את התביעה ברכיב המוניטין העסקי והאישי שכן האשה לא הציגה הוכחה לכך שתרמה לכושר השתכרותו של בעלה לשעבר; ומאחר שנישואיהם היו בשלב מאוחר של חייהם, היא גם לא תרמה ליצירת המוניטין האישי שלו. כמו כן, דחתה השופטת את התביעה ברכיבי החברות, הרווחים בחברות והדיבידנדים שכן החברות היו קיימות עוד טרם נישואיהם; כך גם לגבי הדירות, שלא הוכח ששופצו מכספים משותפים של בני הזוג.
נכתב על-ידי: מערכת האתר
שאלות על המאמר? מוזמנים לשאול בפורום דיני משפחה