בבית הדין הרבני יש אפשרות לעשות - צוואה בחיים ולתת הוראות הורשה עוד בחיי האדם, שלא כמו בצוואות רגילות. מאחר ופה מדובר על תק' ה"ביניים" שבו אדם טרם נפטר והוא מתקשה לנהל את ענייניו הכספיים או הגופניים לבד רצוי כי אם הוא מעוניין באדם ספציפי להיות לו לעזר בעניינים אלה - הוא יוציא הצהרה בעניין זה + יצרף להצהרה אישור של מי שהוא מבקש למנותו כי הוא מסכים למינוי.
אני התבקשתי במשך שנותיי הרבות כעו"ד לעשות פעולה כזו והתוצאה היתה שחלק מהשופטים קבעו כי הבקשה "מוקדמת מדי" ואין לדון בה לעומת שופטים שנתנו להצהרות תוקף.
אם יש אפשרות לערב אדם שהוא פעיל בחיי האדם הערירי, אזי נכון כי תהיה הצהרה כזו בפני עו"ד / נוטריון וכי העתק מההצהרה תוחזק בידי אותו צד שלישי שיוכל לחשוף את ההצהרה בזמן המתאים ואף אחד לא יבצע מחטף.
שים לב כי גם צוואה, אם איש אינו יודע שפלוני נפטר היא לא נחשפת, ולכן ישנה חשיבות מכרעת גם באפוטרופסות וגם ובצוואות כי האדם יתן העתק למי שפעיל בחייו והוא סומך עליו שיחשוף אותה בזמן אמת-מתאים.
בהצלחה !
"ניסיון עשיר בטיפול וייצוג בתחום דיני המשפחה והגירושין, ברגישות ובמקצועיות חסרת פשרות..."
"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."
"אני מאמינה כי יש להתחיל טיפול בתיק משפטי בתחום דיני המשפחה על ידי למידה ובניית אסטרטגיה שמתאימה לאותו לקוח ולאותו מקרה"
"מתמחה בתחום הגירושין והגישור, ועוסק בין היתר בתיקים בעלי מורכבות משפטית גבוהה, בסבלנות רבה, זמינות ושקיפות מלאה בכל צעד וצעד בדרך..."