1. אמך כבר צברה את החובות ובאותו מעמד היתה לה כשרות משפטית להתחייב מול צד שלישי ולכן נראה כי במקרה זה יהיה עליכם לנהל את התיקים ולהוכיח כי מצבה הנפשי היה כזה שלא איפשר לה גמירות דעת, כזה שיש להקל עליה בתשלומים וכולי ואולי אף לבטל את העסקאות. כל מקרה לגופו לעניין הסיכויים והסיכונים למחוק את החובות הנ"ל
2. ניתן יהיה מכאן ואילך למנוע מאמך להמשיך ולבצע פעולות וזאת על ידי הגדרת 2 חתימות בכל פעולה בחשבון הבנק, הערת אזהרה על הימנעות מעסקה (נניח) על דירתה וכך הלאה. אפשרות אחרת זה באמת להכריז על אמך כחסויה כך שמי שיוכל לנהל את עניינה הכספיים הוא מי שיוכל כ"אפוטרופוס". אין זה אומר כי הוא יהיה חייב בחובותיה, אבל הוא בהחלט יצטרך לנהל הליכים משפטיים ככל שישנם בגין חובות עבר בשם האם כי היא לא יכולה לעמוד למשפט.
עוד יהיה צורך טרם המינוי להראות כי היא במצב כזה שלא מצליחה לנהל את ענייניה. היא צריכה להסכים לכך אם היא צלולה (ואני מאמינה שכן אם היא עובדת בגן ילדים), העובדים הסוציאלים והרופא צריכים להתרשם גם כן מכך.
3. בהנחה כי אמך הוכרה כחבסויה, אין זה משליך על יכולתה לעבוד באיזו עבודה שתחפוץ, אם כי יתכן בהחלט כי הדבר בפרקטיקה יעמוד לה לרועץ שכן זה אומר כי ישנה בעייה כלשהי עימה והמעביד יחליט כי זה משליך על יחסי העבודה. דהיינו הדבר לא אמור להיות כך אבל למציאות חוקים משלה . . .
בהצלחה
חיה לזר נוטקין, משרד עו"ד וגישור
רח' פלאוט 10, פארק המדע, רחובות
"מתמחה בתחום הגירושין והגישור, ועוסק בין היתר בתיקים בעלי מורכבות משפטית גבוהה, בסבלנות רבה, זמינות ושקיפות מלאה בכל צעד וצעד בדרך..."
"ניסיון עשיר בטיפול וייצוג בתחום דיני המשפחה והגירושין, ברגישות ובמקצועיות חסרת פשרות..."
"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."
"אני מאמינה כי יש להתחיל טיפול בתיק משפטי בתחום דיני המשפחה על ידי למידה ובניית אסטרטגיה שמתאימה לאותו לקוח ולאותו מקרה"