הפרוצדורה הנכונה היא לעשות "צוואה בחיים" ולצוות על אי חיבור למכשירי החייאה או לחילופין לחתום על המסמכים הנכונים בנוכחות עו"ס - בדר"כ בבית אבות ובתי סיעודיים יש טפסים מתאימים ואין חובה לפנות לעו"ד.
מנגד, ברגע שהחולה עצמו לא נתן הוראה בחייו לאי חיבורו למכשיר החייאה, וככל שמדובר על אירוע שקורה בפתאומיות, הנוהג והמנהג בבתי החולים, מד"א וכולי הם לחבר למכשירים מאריכי חיים...
תודה רבה על התגובה המהירה,
אז במקרה שלנו, שאין צוואה בחיים והחולה אינה במצב שהיא יכולה להחליט (ולכן מונה אופוטרופוס) החולה תחובר למכשירים ולאופוטרופוס אין את הזכות להחליט אחרת ?
אני שואלת כי בכל ביקור בבית חולים שואלים אותנו מה לעשות במקרה של החיאה ורציתי לדעת אם יש לנו את הסמכות לענות על השאלה.
כפי שרשמתי אם זה עניין פתאומי - הבעיה שלכם היתה גדולה כי לא הייתם יכולים לומר שאין לחברה למכונת החייאה. במקרה שלכם ומאחר ומדובר על מצב מוגדר, ידוע וצפוי מה העתיד צופן לחולה ויש מספיק זמן לברר עם האפוטרופוס מה דעתו, במקרה כזה תוכלו עפ"י החוק לומר כי אינכם מעוניינים לחבר את החולה למכשירי החייאה.
זה ההבדל בין מקרה שבו קורה אירוע פתאומי לבין מקרה צפוי, חולה כבר מאושפז, מטופל וכד'.
רק בריאות !
"אני מאמינה כי יש להתחיל טיפול בתיק משפטי בתחום דיני המשפחה על ידי למידה ובניית אסטרטגיה שמתאימה לאותו לקוח ולאותו מקרה"
"מתמחה בתחום הגירושין והגישור, ועוסק בין היתר בתיקים בעלי מורכבות משפטית גבוהה, בסבלנות רבה, זמינות ושקיפות מלאה בכל צעד וצעד בדרך..."
"ניסיון עשיר בטיפול וייצוג בתחום דיני המשפחה והגירושין, ברגישות ובמקצועיות חסרת פשרות..."
"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."