20/11/2013 06:31
טל
חוב לא לנו
שלום רב
בעלי היה שותף בחברה בע"מ (עם ח.פ).
לצערי, בשל תמימותו הסכים לרישום כול 100% על שמו, על אף שבפועל החזיק רק ב15% (ומן הסתם, קיבל רק 15% מהרווחים), לאור זאת שהשותף השני, שנשא ב85% הנותרים, לא יכל להיות רשום כבעל עסק בהיותו פושט רגל.
עם הזמן הסתבר כי השותף נוכל בעל עבר עשיר בהונאות אנשים ובעל חובות בסדר גודל עצום.
בשנתיים הראשונות העסק הצליח, ובשנתיים האחרונות כשל, ועל כן הוחלט לסגור אותו, אלא שבשל העובדה שנשארו חובות לא מעטים פתוחים בחוץ, העסק עדיין רשום כפעיל ברשם החברות. לא אלאה בפרטים, אך אציין כי רוב החובות הן תוצר של התנהלות קלוקלת של השותף השני.
לבטח אתם מבינים שהשותף מתנער מכול אחריות לגבי החובות. מבחינתו אין לו שום קשר אליהם, ובעלי נושא בכול העול, וכבר שילמנו לא מעט כספים לסגירת חלק מהחובות, כולל תשלום לעו"ד שלנו.
כעת קיבלנו 'הפתעה' נוספת בצורת ארנונה בסך 45000 ₪. לא מבינים מה פשר החוב, מסתבר שמדובר בארנונה עבור מועדון שפתח השותף לפני מספר חודשים בשמה של החברה. מועדון, שאין לנו שום קשר אליו.
מיותר לציין את התחושות הקשות שלנו בגין כול המתואר לעיל. אנחנו מרגישים מרומים, חבולים וחסרי אונים. אם היינו פורעי חוק, לבטח היינו 'מטפלים' באותו שותף, שהרי הדעת לא מקבלת את חוסר הצדק. כיצד ייתכן שבמדינה שומרת חוק כשלנו יכול אדם להונות ולא להיענש על כך?, וכיצד ייתכן, שאנחנו אזרחים שומרי חוק, ששירתנו וממשיכים לשרת את המדינה (בעלי יוצא גולני), לא מקבלים את ההגנה המגיעה לנו?
אציין כי השותף השני היה המורשה היחיד בחשבון הבנק של החברה, ואולי יש בכך כדי לעזור בהוכחת צדקתנו.
אציין, כי החובות שאנחנו משלמים הם אלה הרשומים על שם בעלי בחבות אישית, והטיפול ביתר החובות נע לכיוון חברה חדלת פרעון. החוב בארנונה נתקבל על שם החברה ולא ע"ש בעלי, אך הבנו כי בארנונה כול עניין החיץ שיוצרת חברה בע"מ בינה לבין המחזיקים בה אינו תקף.
מה עלינו לעשות??האם בעירייה יהיו מספיק רגישים ויבינו שלא מדובר פה מהתנערות מתשלום אלא בחוב שאינו שלנו??
נודה מראש
טל שלום,
מהמתואר לעיל, חיובי הארנונה (ואף חיובים נוספים) ימשיכו להגיע בעתיד. על כן, עליכם לכנס לאלתר ישיבת דירקטוריון בה יופקעו סמכויות השותף ו/או להורות על ביטול הסמכויות. כמובן שעליכם להעביר הודעה על כך לרשם החברות, לבנקים ולכל גורם רלוונטי אחר.
לעניין חובות הארנונה - כל עוד החברה פעילה, החובות מושתים על החברה, ולא על בעלי המניות/שותפים. רק לאחר סגירת החברה, כגון במקרה של חדלות פרעון, הרשות מוסמכת במקרים מסוימים לבצע הרמת מסך בגין חובות הארנונה.
המלצתי היא לטפל בעניין זה לאלתר, שאחרת חיובים אלה רק ילכו ויגדלו.
בהצלחה.
עו"ד כהן שלום רב
תודה על המענה.
לגבי ישיבת דירקטוריון והפקעת סמכויות השותף-אין זה רלוונטי במקרה שלנו, לאור זאת שעל אף שבפועל נשא השותף ב85% ממניות החברה, כול 100% נרשמו על שם בעלי, בשל היותו של השותף פושט רגל.
אם כך, מה אתה מציע לעשות?