שלום לדיירת:
מאחר והייתי יו"ר וועד הבית מזה הרבה שנים ועכשיו נבחרתי ל"מתחזק" הבניין בשכר, אוכל לתת לך תשובות ממה שאני יודע לשאלותיך:
1. נציגות וועד הבית חביית לפרסם כל חצי שנה דוח הכנסות והוצאות עם פירוט וחייבת להציג לכל דייר את הקבלות עבור ההוצאות.
2. חברי וועד הבית יכולים לא לשלם וועד בית, זאת רק לאחר שאסיפה כללית קבעה זאת ברוב.
3. לקיחת מים מהברז המשותף, צריכה להעשות ע"י נתינת החלטה על כך מהאספה הכללית.
4. נציגות וועד הבית יכולה להחליט על רכישת חפצי נוי לבניין, זאת כמובן כשיש מספיק כסף בקופת הוועד, זה נותן לך גם תשובה לשאלה מס' 5.
6. מצלמות אבטחה אפשרי להתקין רק אם אסיפה כללית החליטה ברוב מוחלט של הדיירים שהגיעו לאסיפה ה-100%, זאת אומרת שכל הנוכחים באסיפה הסכימו לכך, אם יהיה דייר אחד שיתנגד לכך, אז אין אפשרות להתקין וזה לא חוקי. כל דייר רשאי וחייב לקבל את הכתובת האי.פי. של המצלמות והוא זכאי בעצמו לצפות בכל עת.
7. נציגות וועד הבית חייבת להיות מורכבת מלפחות 2 נציגים, בכדי שיהיו שניים שחותמים על הצ'קים.
8. אפשרי לקרוא את תקנות וועד הבית באינטרנט או לבקש מהאגודה לתרבות הדיור.
משהו בנוסף: אם יש רוב בקרב הדיירים מאי שביעות מתפקוד וועד הבית, אפשרי להחתים שליש מהדיירים ובכך לקיים אסיפה כללית ובה אפשרי יהיה לדון בכל הבעיות וגם להחליף את וועד הבית.
בהצלחה!
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.