סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על בתים משותפים(1,736)

שאל בפורום בתים משותפים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום בתים משותפים

הדס מושקוביץ
איזור: מרכז
פקס:
טלפון: הצג טלפון

בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים

29/05/2013 07:38 עמית החלטה לגבי שימוש בחדר דיירים
בבניין שלנו חדר דיירים אשר היה בשימוש לארועים פרטיים (כגון ימי הולדת, אסיפות פרטיות וכדומה) מספר שנים. בגלל שלמרות כל הנסיונות לפקח על שימוש סביר בחדר הרי שבפועל לא הצליכו להתגבר על כך שנעשה בו שימוש לרעה ע"י חלק מהדיירים (למשל מתן שימוש ללא דיירים), נעלם ממנו ציוד, ומצבו הדרדר עד שדורש שיפוץ. לאחרונה עלה דיון בנושא: צד אחד טוען שההחלטה לגבי השימוש צריכה להעשות עפ"י הצבעת רוב ואילו צד שני טוען שלפי החוק המציין ש"אין לקבוע או לשנות בתקנון זכויות של בעלי דירות או להטיל עליהם חובות או תשלומים מסוג או בשיעור שלא פורשו בחוק זה אלא בהסכמתם" ומכיוון שנוצרות עלויות בגלל שימוש בחשמל, העלמות ציוד, וצורך בשיפוץ הרי שמספיקים מתנגדים בודדים לשם מניעת השימוש בחדר הדיירים.
מי מהצדדים צודק לפי החוק?

מאחר וחדר הדירים הינו חלק בלתי נפרד מהרכוש המשותף הרי שככזה נדרשת החזקתו באופן סביר כך שככל שדרוש שיפוץ על כלל הדיירים להשתתף בעלות. מאחר וזוה שטח משותף הרי שמותר לכל דייר להשתשמש בו באופן סביר ואין למנוע שימוש בשטח זה -נראה כי עליכם לקבוע אילו שימושים מותרים ואילו לא.

תודה לתגובתך, אולם השאלה המתעוררת בעקבות תשובתך היא אם אכן אירועים פרטיים הכרוכים בנזקים ועלויות נחשבת כשימוש סביר? זאת מכיוון שרב (ולפעמים כל) המשתתפים באירוע הפרטי אינם דיירים ומכיוון שזה אירוע אקסקלוסיבי הפוגע בזמינות השטח הציבורי. זהו אינו שירות המתחייב מבית משותף (ואכן לא זמין במרבית הבניינים) אלא חדר פנוי עליו הוחלט לשמש בתפקיד זה. לא ברור לי גם במה זה שונה מאיחסון חפצים פרטיים במעלית או בחדר ציבורי או בהעברת חוגי יוגה (נניח אפילו ללא תשלום) בלובי הראשי לאנשים חיצוניים לבניין.
אודה לך אם תוכל לחדד את הנקודה.
נ.ב, לגבי קביעת שימושים מותרים, נסיון העבר מראה שאין דרך לאכוף בפועל אילוצים כלשהם ברגע שחדר הדיירים פתוח לאירועים.

אירועים פרטיים יכולים להיחשב כשימוש סביר (ראי למשל שימוש בגינה משדותפת לצורך ברביקיו )בקונסטלציה מסויימת אלה שיש לקבוע לכך כללים על מי חלה האחריות במקרה של נזקים. וכן ישנה דרך לעשות כן שכל בעל דירה שרוצה לעשות שימוש במקום לאירוע יפקיד שיק של סכום נכבד כמה מאות ו/או אלפי שקלים אצל וועד הבית כערובה לתשלום בגין נזקים והתחייבות להשיב מצב לקדמותו ופיצוי במקרה של נזק.

אולי בגלל אורך השאלה לא היה לך סבלנות לעבור על כל מה שכתבתי אך הנקודה עדיין לא חודדה.
1) בתגובתך התייחסת בעיקר לפתרונות איך לאכוף שימוש סביר. בסוף התגובה הקודמת שלי כבר הסברתי שהפתרונות שהצעת (ועוד כמה אחרים) נכשלו. הסיבה לכך היא ריבוי האירועים, השחיקה בבדיקות, וחוסר נכונות של הבודק להתעמת עם דיירים לצורך גביית הצק (יותר מזה, לאור התנהגות הדיירים,חברת האחזקה לא הסכימה לקחת אחריות על כך אפילו בתשלום).
2) הנקודה אותה ניסיתי לחדד ואליה לא התייחסת היא מדוע זה שונה מאיחסון חפצים פרטיים במעלית או בחדר ציבורי או בהעברת חוגי יוגה (נניח אפילו ללא תשלום) בלובי הראשי לאנשים חיצוניים לבניין או אפילו מהשכרת המחסן בשרשור בתחתית העמוד? הדוגמא שנתת של ברביקיו בגינה אינה דומה לטעמי: היא אינה מרובת משתתפים שאינם מהבניין, אינה אינה יוצרת שימוש אקסקלוסיבי ופרטי בשטח הציבורי ובד"כ אינה חוזרת בתדירות גבוהה ויוצרת נזקים רבים.
אשמח אם תוכל להתייחס לחלק השני כדי שיהיה לי ברור אם ומדוע זה לא נכלל במסגרת
"אין לקבוע או לשנות בתקנון זכויות של בעלי דירות או להטיל עליהם חובות או תשלומים מסוג או בשיעור שלא פורשו בחוק זה אלא בהסכמתם" (דבר שלפחות מילולית טוען ששימוש זה פורש בחוק איפשהוא)

מאחר והדיון פה נרחב קצת יותר ממה שנהוג בפורום אי מציע כי תכתוב לי דוא"ל בעניין

למעשה כתבתי הכל בתגובה. מה להוסיף או לשנות בפנייה באימייל?

כן תפנה דרך כתובת זו ותופנה אלי לייעוץ

שימוש בחדר דיירים (או בלובי, בדוגמא שלך) שלא על ידי הדיירים הוא אינו חוקי.
לא ניתן למנוע שימוש או ארועים ע"י דייר.
כן מותר לקיים אירועים כאשר בעל האירוע העיקרי הוא אחד מהדיירים.
אסור להשכיר אחר דיירים לאירועים כאשר בעל האירוע לא דייר בבניין.
גם במעלית, כאשר עוברים דירה, במעלית יכולה להינזק או להיות תפוסה למשך זמן רב. בבניין מגורים גדול מקרה זה יכול לחזור על עצמו כמה פעמים בשנה ובכל זאת לא סוגרים את המעלית ולמנוע שימוש גורף.

עורכי דין מובילים בפורום בתים משותפים

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

אירית דרדיק פלם
עו"ד אירית דרדיק פלם

מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.

אלון כהן
עו"ד אלון כהן

שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.

תום חיימוב
עו"ד תום חיימוב

"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."