סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על בתים משותפים(1,749)

שאל בפורום בתים משותפים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום בתים משותפים

הדס מושקוביץ
איזור: מרכז
פקס:
טלפון: הצג טלפון

בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים

18/08/2020 10:17 סמי תקנון רשום אל מול אסיפה כללית ועוד
אני גר בבנין משותף שמורכב מ 4 אגפים ב.עם הקמתו הקבלן רשם אותו עם תקנון מוסכם. חודשים אחרי התקיימה איספה כללית שבה 29 מתוך 34 שינו את התקנון שנרשם וקבעו כי כולם ישתתפו שווה בשווה בדמי ועד.המצב נשאר ככה 20 שנה עד אשר 2 האגפים שלמטה בחרו להיפרד ואז ועד בית שקם לו ל2 האגפים בהם אני גר החליט על דעת עצמו 4 אנשים בו כי לא ישולם שווה בשווה ורק חלק מהדיירים ישאו בעלויות המעליות. לציין כי שנה אחרי היה פסק דין של המפקחת שהפרידה בין האגפים כשאר כל שני אגפים מנהלים לבד על ידי נציגות שלהם את הדברים ורק מה שייך לארבעה משלמים עבורו. היא לא התייחסה למעליות אך רשמה שווה בשווה. שאלתי היא: האם חובה היה לרשום את החלטת אסיפה הכללית? או שמא היא גוברת על התקנון הראשוני שנרשם? לציין כי התקנון נקבע אז כשהיו 4 אגפים ביחד אך המצב משתנה ואני טוען שגם בגלל סיבה זו לא כבר לא מדבר.שנית ראיתי פסקי דין של העליון שבהם נרשם שראוי שיירשם כדי שיתפוס כלפי צד ג אך לא חובה וזאת בהקשר של הצמדה של רכוש משותף לאחת מהדירות אז קל וחומר שמדובר בדמי ועד.לעומת זאת ראיתי פסקי דין של מפקחים שקבעו כי חובה לרשום שיתפוס .אבקש לדעת מה מצבי המשפטי כיום לפי העובדות שתיארתי.לציין כי ועד בית שנבחר ב2018 לאתיפקד לא פירסם שום דוח כספי לא קיים אסיפה כללית, כשאר לא התקנון שנרשם ולא באסיפה הכללית יש התייחסות לעניין קיום איספה ועל כן חובה לחזור למצוי שקובע שחייבים לקיים אסיפה ואני טוען כי הועד לא חוקי ועל כן אסור לו לתבוע אותי ועל כן אסור לתרבות הדיור לייצג אותו.

עורכי דין מובילים בפורום בתים משותפים

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

אירית דרדיק פלם
עו"ד אירית דרדיק פלם

מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.

אלון כהן
עו"ד אלון כהן

שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.

תום חיימוב
עו"ד תום חיימוב

"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."