למפקח אין כל סמכות לדון בתקפם של היתרי בניה. לשם הבהרה אצל המפקח על הבתים המשותפים לא דנים בטענות כתנוניות אלה בטענות קנייניות, לכן למשל טענה כי בוצעה בניה בשטח משותף על סמך היתר בניה שניתן כגדין אן למה משמעות אצל המפקח אלה לרק לטענה כי הבניה גם אם נעשתה כדין מבחינה תכנונית מהווה פגיעה קנינית בזכויות הבעלי הידורת שכן נעשתה ללא אישורם של בעלי הדירות. העניין מורכב ודורש התייעצות עם עו"ד
הבנתי שהמפקח לא דן בנושא התכנוני .
אבל האם זה חד משמעי?
הרי תמיד אני יכול לטעון שהתכנון הלקוי של תוספת הבניה של השכן שלי (למרות שוועדות התכנון בדקו ואישרו וקיבל היתר) פוגעת בזכויות הקניין שלי , ולכן אני פונה למפקח על על בתים משותפים ומבקש סעד של הפסקת העבודה.
האם זה אפשרי או לא ?
לדעתי למפקח אין סמכות בתביעות נזיקיות מסוג זה ולכן יהיה עליך לפנות לערכאה שיפוטית המוסמכת.אם העבודות בוצעו ללא קבלת אישור מאת האסיפה של בעלי הדירות אזי אתה יכול לפנות למפקח על רישום המקרקעין.
האם יש כתובת לתלונות הציבור נגד המפקח על בתים משותפים , או למי שנפגע מהתנהלותם .
יש ממונה על תלונות נגד שופטים. ו/או ערכאת ערעור -ביתהמשפט המחוזי לערעור על פסק דין
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."