הדרך הכי טובה לדעתי היא לכנס אסיפה של בעלי הדירות להציג את הבעיה ולקבל החלטה לאטום את הגג להציג את הצעות המחיר ולהחליט איזו הצעה הכי מתאימה מבחינת עלות ומקצועיות נותן ההצעה. ככל ולא תתקבל אחת ההצעות ויתר בעלי הדירות יסרבו להשתתף באיטום ניתן יהיה להגיש כנגד אותם דיירים תביעה למפקח על רישום המקרקעין.
מבקשת הסבר על כל התהליך, יש בעיה בבניין ודיירים לא יגיעו ובגלל זה אני התחלתי ייעוץ משפטי,
לאחר שלא הגיבו אמרו לי לדבר איתם ולשלוח את ההצעה הנוספת, איך המשך התהליך, לקבוע פגישה ואיך מבקשים כסף לפקודת מי? איך מחתימים? וכו.. הרי רק בסוף מגישים תביעה למפקחת נכון?
במידה ואין אפשרות לקיים אסיפת דיירים תפני לנציגות ותדרשי מהם לתקן ולדאוג לאיטום- הפניה תעשה בכתב, ותודיעי להם כי ככ לשלא יבצוע התיקון את תבצעי אותו בעצמך ותתבעי את הנציגות ואת בעלי הדירות להשיב לך עלות התיקון בגין הפגיעהברכוש המשותף ובדירתך
אם אין נציגות מה עושה?
בהיעדר נציגות מגישים תביעה כנגד כל אחד מבעלי הדירות למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגוריך
זה בסוף התהליך,יש כמה דיירים שמוכנים להשתתף,מה אני צריכה לעשות בכדי להחתים על הסכמה ואיך לגבות כסף לפני ביצועה העבודה
עליך להחתים על הסכמה לביצוע עבודות התיקון והאיטום בגג ותלוי כיצד אתם גובים הוצאות בבניין לפי דירה או לפי חלק יחסי של מ"ר, כאשר החוק קובע כי יש לגבות לפי חלק יחסי.
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."