לא ציינת האם קיים לבית המשותף תקנון מוסכם אשר קובע הוראות לעניין הוצאת שטחים משותפים והצמדתם לדירה פלונית
ככלל התקנון המצוי בחוק המקרקעין מאפשר להוציא חלקים משותפים והצמדתם לדירה במידה ומבקשים לבצע הרחבה של אותה דירה הרוב הדרוש הוא מי שבבעלותם שלושה רבעים מהדירות ושני שלישים מהרכוש המשותף צמוד לדירותיהם, להחליט בדבר הוצאה של חלקים מסויימים מהרכוש המשותף והצמדתם לדירה פלונית, במידה ומבקשים לבנות ממ"ד רשאים להחליט על כך מי שבבעלותם 60% מהדירות.
אין לבית תקנון מוסכם.
הבנתי מתשובתך שדרוש רוב של 75% (או 60%) כדי להצמיד חלק מהרכוש המשותף לדירה/דירות להרחבתן או להוספת ממ"ד. אבל שאלתי נגעה לרוב הדרוש כדי לכפות על כל הדיירים לשאת בהוצאות ההוספה של חדר/ממ"ד לכל דירה, גם אם חלק מהדיירים אינם מעונינים להוסיף זאת לעצמם אבל אינם מתנגדים שהאחרים יעשו לעצמם.
במילים פשוטות: השאלה היא כפיה של הוצאה כספית על כל דיר ולא שאלת הויתור על חלק מהרכוש המשותף.
תודה
במידה והם מסרבים להחלטות שנתקבלו כדין ניתן להגיש תביעה למפקח על רישום המקרקעין
מצטערת, אך לא ענית לשאלתי. מה הוא הרוב הדרוש כדי לכפות על כל הדיירים להשתתף בהוצאה על הוספת חדר/ממ"ד לכל דירה, גם אם דיירים מסוימים אינם מעוניינים להוסיף לעצמם את החדר, אבל אינם מתנגדים שהאחרים יבנו לעצמם חדר נוסף.,
על ההחלטה על ביצוע הפרוייקט נדרש רוב כפי שציינתי בתשובתי הקודמת במידה והם אינם מוכנים לבצע לאחר שנתקבלה החלטה כדין יש להגיש תביעה למפקח על רישום המקרקעין.
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.