סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על בתים משותפים(1,751)

שאל בפורום בתים משותפים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום בתים משותפים

הדס מושקוביץ
איזור: מרכז
פקס:
טלפון: הצג טלפון

בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים

06/03/2014 00:57 דן הקמת ועד בבניין שבו רוב הדירות מושכרות לעובדים זרים
הי,

אני פעיל חברתי בדרום ת"א. בשכונת נווה-שאנן יש לא מעט קשישות ישראליות, שרובן נותרו הדיירות הישראליות האחרונות בבניין שבו הן גרות. שאר הדירות מושכרות לעובדים זרים - מה שאומר שאין ועד בית, אף אחד כבר לא מנקה את חדר המדרגות, אף אחד לא משלם חשבון חשמל ולכן אין אור, אף אחד לא מתקן ליקויים. בנוסף, כמעט בכל הבניינים יש מפגעים אחרים - שכנים שמעדיפים לזרוק זבל מהחלון, בעיות של חולדות וכדומה...

רעיון שגילגלנו היה להיעזר בזירה המשפטית: באופן עקרוני, אם קשישה כזו תולה שלט שמזמין את השכנים להגיע לבחור ועד בית, אז זה לא באמת משנה כמה אנשים מגיעים לבחור, נכון? היא יכולה לבחור את עצמה, ולהחליט בעצמה כמה דמי ועד בית כל דייר צריך לשלם? ואז היא יכולה לתבוע את בעלי הדירות האחרות, ולהכריח אותם לממן את החשמל בחדר המדרגות, וניקיון בסיסי, וכל דבר אחר שדרוש? היא יכולה אולי גם לדרוש מהם פיצוי על עוגמת הנפש וההזנחה?

האם זו נראית לך דרך פעולה אפשרית או מומלצת?

ניתן לבקש אסיפה כללית של בעלי הדירות ולבחור וועד אם בעלי דירות לא מגיכים הם יכולים ליתן ייפוי כח

הי, סליחה על התגובה המאוחרת. אני לא בטוח שהבנת עד הסוף את הסיטואציה: לבעלי הבתים האחרים לא באמת אכפת. הדירות הרקובות שלהם הם פרות מזומנים מבחינתם, הם לא מגיעים אף פעם, מתוכים עושים להם את העבודה ומעבירים להם סכומי כסף מופקעים ששום ישראלי לא היה מסכים לשלם - הזרים מסכימים לשלם להם מפני שהם גרים בצפיפות גדולה יותר ושכר-הדירה מתחלק בין יותר מפרנסים, ובעיקר מפני שאין להם ממש ברירה כי באזורים אחרים לא ששים להשכיר להם.

השאלה פה היא מה המינימום ההכרחי בכדי להיות מסוגלים לתבוע את בעלי הדירות האחרות בבית-משפט, והאם זה נראה לך כמו אפיק פעולה יעיל בשביל קשישה כזו. שוב, המצב הנוכחי הוא שאף פעם אין אור בחדר המדרגות, שחדר המדרגות מטונף, שיש חיבורים פירטיים לבלוני גז, שזורקים שקיות זבל מהחלון לחצר האחורית, שיש בעיית חולדות וכנראה שיש גם השתלטות על גג שאמור להיות משותף.

16/03/2014 20:44 דן אני אחדד

ואני רק אחדד שוב את השאלה: האם מספיק שהיא תתלה שלטים בבניין ותכריז מתי תתקיים אסיפת דיירים - ואז דייר/בעל נכס שלא מגיעים זו בעיה שלהם? האם היא יכולה לבחור את עצמה לוועד הבית גם אם היא היחידה שמגיעה? האם בית המשפט יסכים לראות את בעלי הנכסים בתור האחראים, או שיאפשר להם לגלגל את זה על השוכרים שלהם (רובם ככולם חסרי אזרחות וברוב המקרים גם חסרי מעמד חוקי)? האם כל אפיק הפעולה הזה נראה יעיל בעיניך?

במצב דברים כזה ניתן להגיש תביעה למינוי נציגות חיצונית

עורכי דין מובילים בפורום בתים משותפים

אלון כהן
עו"ד אלון כהן

שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.

אירית דרדיק פלם
עו"ד אירית דרדיק פלם

מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

תום חיימוב
עו"ד תום חיימוב

"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."