ניתן לבקש אסיפה כללית של בעלי הדירות ולבחור וועד אם בעלי דירות לא מגיכים הם יכולים ליתן ייפוי כח
הי, סליחה על התגובה המאוחרת. אני לא בטוח שהבנת עד הסוף את הסיטואציה: לבעלי הבתים האחרים לא באמת אכפת. הדירות הרקובות שלהם הם פרות מזומנים מבחינתם, הם לא מגיעים אף פעם, מתוכים עושים להם את העבודה ומעבירים להם סכומי כסף מופקעים ששום ישראלי לא היה מסכים לשלם - הזרים מסכימים לשלם להם מפני שהם גרים בצפיפות גדולה יותר ושכר-הדירה מתחלק בין יותר מפרנסים, ובעיקר מפני שאין להם ממש ברירה כי באזורים אחרים לא ששים להשכיר להם.
השאלה פה היא מה המינימום ההכרחי בכדי להיות מסוגלים לתבוע את בעלי הדירות האחרות בבית-משפט, והאם זה נראה לך כמו אפיק פעולה יעיל בשביל קשישה כזו. שוב, המצב הנוכחי הוא שאף פעם אין אור בחדר המדרגות, שחדר המדרגות מטונף, שיש חיבורים פירטיים לבלוני גז, שזורקים שקיות זבל מהחלון לחצר האחורית, שיש בעיית חולדות וכנראה שיש גם השתלטות על גג שאמור להיות משותף.
ואני רק אחדד שוב את השאלה: האם מספיק שהיא תתלה שלטים בבניין ותכריז מתי תתקיים אסיפת דיירים - ואז דייר/בעל נכס שלא מגיעים זו בעיה שלהם? האם היא יכולה לבחור את עצמה לוועד הבית גם אם היא היחידה שמגיעה? האם בית המשפט יסכים לראות את בעלי הנכסים בתור האחראים, או שיאפשר להם לגלגל את זה על השוכרים שלהם (רובם ככולם חסרי אזרחות וברוב המקרים גם חסרי מעמד חוקי)? האם כל אפיק הפעולה הזה נראה יעיל בעיניך?
במצב דברים כזה ניתן להגיש תביעה למינוי נציגות חיצונית
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."