רוני שלום,
האתגר שניצב בפניך הוא נפוץ ויש לבחור את האסטרטגיה העסקית והמשפטית המדוייקת ביותר עבורך, כזו שתסייע להוציא לפועל בדרך בטוחה ומהירה את החזון והמטרות. time to market הוא מאוד חשוב אך לא על חשבון איכות התשתית המשפטית של העסק ומקצועיות הסכמי הייצור שנמצאים בלב הפעילות שלו. התכנון והייעוץ נעשה בד"כ בפגישה עם אנשי מקצוע כמו עורך דין מסחרי. הסכם הייצור צריך להביא לידי ביטוי את האינטרסים המסחריים שלך וליצור הגנות משפטיות על הפעילות העסקית המתוכננת וכמובן בין היתר מהצד התחרותי.
יצרנים אינם אוהבים לחתום על הסכמי סודיות שעלולים להגביל אותם בעתיד אך עם זאת ניתן להגיע להסכמה עמם על נוסח מקובל בטרם צפייה במצגת ראשונית. ככל שנוצרת דינמיקה חיובית ועניין בשיתוף הפעולה, היצרן יביע נכונות להעמיק את המחוייבות החוזית שלו כלפיך. כמובן שהסכם הייצור צריך לכלול תנייה שכל עוד הנך מייצר אצלו ובמשך תקופה נוספת לאחר מכן, הוא לא יוכל לייצר מוצרים זהים/דומים ללקוחות אחרים שהנם מתחרים פוטנצייאלים שלך. היצרן מצדו עלול לדרוש שסעיפים אלו יחולו בכפוף להזמנות מינימום ויעדים כספיים שנתיים, ככל שמדבור בתחום ייצור שכבר נהוג אצלו. אם מדובר בתחום ייצור חדש אז יתכן שהוא יגלה יותר גמישות בנושא זה.
בקשר לתניית שיפוט והדין החל על ההסכם, היצרן הסיני ידרוש ללא ספק שהדין החל ההסכם יהא הדין הסיני ובית המשפט המוסמך יהיה בקרבתו כלומר בעיר שבה הוא פועל וזאת בכדי להקל על התדיינות משפטית עתידית ועל ההוצאות הכרוכות בכך. הנושא חשוב מעין כמותו וניתן לדרוש בשלב המו"מ הטרום החוזי שהדין החל ותניית השיפוט יהיו באזורים ניטרליים שבהם לא יהיה יתרון יחסי למי מהצדדים.
אתה מוזמן לפנות אלי בטלפון המופיע בעמוד שלי באתר ואשמח לעזור לך בעניין.
בברכה, דרור.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
משרד עורכת הדין ריקי אופק מציע שירותי משרד בתחומים של -פשיטות רגל ייצוג חייבים,פירוקי חברות,דיני משפחה ודיני עיזבונות.