אמיר שלום,
1. על פי סעיף 58 לחוק המקרקעין, כל בעל דירה בבית הרשום כבנין משותף, חייב לשאת בהוצאות הדרושות לצורך החזקתו התקינה וניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים הרלבנטים.
2. החזקה תקינה, נחשבת כשמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות.
3. במקרה של השתלטות על רכוש משותף על ידי מי מדיירי הבניין יש להגיש תביעה (רצוי באמצעות בעל מקצוע) למפקח על הבתים המשותפים או לבית משפט שלום באזור המקרקעין (לפי בחירתך).
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין
תודה. האם על שכן שהשתלט על רכוש משותף לשלם על שימוש זה עד למועד בו יפנה את השטח המשותף?
איזה רוב נדרש כדי לשנות את שיטת התשלום לוועד מהשיטה הנהוגה כיום,לשיטה שהוגדרה לפני עשרות שנים בתקנון? תודה.
החלטת רוב אשר נכח באסיפה ובלבד וההודעה על האסיפה ואת שכל סדר יומה פורסם מראש ובמסגרתה אף נכתב מפורשות כי אי השתתפות תחשב כהסכמה לכל החלטה שתתקבל.
על פניו תחושת הצדק אומרת שהתשובה לכך היא חיובית-"הרצחת וגם ירשת?"
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים
"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."
"הניסיון המקצועי שלי יחסוך לכם מס.."