טל שלום,
1. יש לבחון האם הדירה ניתנה במתנה על ידי ההורים (כלומר האם היה שימוש בסעיף 62 לחוק מיסוי מקרקעין. ככל שהתשובה חיובית יש לך תקופת צינון בחוק לפני שתוכל למוכרה בפטור או בשיטת החישוב הלינארי (היות וקיבלת את הדירה לפני תקופת המעבר). כמובן שיש לבחון את המצב לעומק יתכן וקיימת אפשרות בכל זאת להנות מפטור במכירת הדירה (ככל שתחפוץ אתה מוזמן לפנות למשרדי בענין זה לבדיקת הנושא).
2. לגבי הנושא השני - עו"ד מטעם הקבלן הוא שאמון על רישום הבית המשותף, הדבר מוסדר בד"כ בהסכם מול הקבלן, מה גם שבמועד הרכישה אני מניח ששולם על ידי הקונה תשלום שכ"ט בענין זה (לעו"ד מטעם הקבלן) - מציע לפנות ישירות לעורך הדין שייצג את הקבלן ולקבל ממנו הפרטים.
בברכה,
אמיר שטיינהרץ ,עו"ד
מנהל פורום מקרקעין
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."
"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."
בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.