סעיף אריכות ימים מקנה לשותף בחשבון הבנק זכות לבצע פעולות בחשבון הבנק לרבות ריקון החשבון מכסף. יחד עם זאת, לאחר שיוצא צו ירושה או צו קיום צוואה אם יש צוואה אם יתברר ליורשים על פי דין או על פי הצוואה שהשותף משך משיכת יתר כספים שאינם חלקו בשותפות אלא שייכים למנוח הכלל המשפטי שחלקו של המנוח הוא קניינו בבעלותו ולכן היורשים ידרשו את החזרת הכספים ואם יגישו תביעה לצו עשה להחזרת הכספים התביעה תתקבל ובית המשפט יורה על החזרת הכספים. דהיינו, הבנק לא יגביל אותך בפעולות עד לקבלת צו ירושה או צו קיום צוואה כי זה המשמעות של סעיף אריכות ימים לאפשר רצף פעילות בחשבון בטרם צו ירושה או צו קיום צוואה אך אם יתבצע משיכת יתר היורשים ידרשו ויקסלו חזרה את כספי המנוח לפי חלקו בשותפות.
האם זה אומר שאני יכולה גם לסגור את החשבון? או למשל להעביר סכום כסף גדול ( לצורך רכישת דירה) בלי שהבנק יקשה עליי?
לא ניתן לסגור חשבון בנק עד שאין צו ירושה ועזבון המנוח יחולק. אם יש סעיף אריכות ימים ניתן לנהל את חשבון הבנק באופן שוטף. הבנק עלול להקשות בפעולות בסכומים חריגים עד לקבלת צו הירושה.
תיאורטית ניתן להוציא כל כספי החשבון כאשר קיים סעיף אריכות ימים. וזה עונה לך על שאלתך. אך סכומים גדולים יכול והבנק יערים קשיים בטרם ניתן צו ירושה.
"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."
"המשרד מציע פתרונות משפטיים ברמה גבוהה, תוך התאמה מלאה לצרכיו של הלקוח ובהתאם לנסיבות המקרה..."
"מתמחה בתחום הגירושין והגישור, ועוסק בין היתר בתיקים בעלי מורכבות משפטית גבוהה, בסבלנות רבה, זמינות ושקיפות מלאה בכל צעד וצעד בדרך..."
"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."
"ניסיון עשיר בטיפול וייצוג בתחום דיני המשפחה והגירושין, ברגישות ובמקצועיות חסרת פשרות..."
עו"ד אמיר שי המתמחה בהליכי משמורת משותפת, בסקירה מרתקת על הקונפליקט המתעורר עקב משמורת במשפחות בהם ההורים אינם מסתדרים ביניהם.