16/09/2013 07:44
עינת
האם ניתן לתבוע אותי על רשלנות
שלום,
עבדתי בחווה טיפולית אשר עורכת גם סיורים לקהל הרחב. באחד הסיורים שהדרכתי נפלה אמא בעת שהחזיקה את בנה, בן 3 עם עיכוב התפתחותי-מוטורי, וכתוצאה מכך לילד נגרם שבר רציני ברגלו.
לאחר כחצי שנה עזבתי את מקום העבודה. הבוס שילם לי רק 1/3 מפיצויי הפטורין, בטענה שבחרתי לעזוב, אך טענתי היא שעזבתי על רקע הרעה בתנאים ואני זכאית לפיצויי פיטורין מלאים.
אתמול פניתי אל הבוס, והוא עדכן אותי כי מתנהלת תביעה נגד החווה, שהמשפחה תובעת גם אותי באופן אישי על רשלנות, עליו לשלם סכום כסף גדול כדי שלא אתבע והוא שוקל מה לעשות. נראה לי שהוא פשוט מנסה להפחיד אותי כדי שלא אתבע ממנו את הפיצויים שמגיעים לי.
שאלתי היא, האם אכן ניתן לתבוע אותי על רשלנות במקרה כזה?
החווה הנ"ל מציינת בפרסומיה כי היא מקום נגיש לבעלי מוגבלויות, אך האמת היא כי חלק מהמתחמים נגישים, ואילו חלקם לא.
בזמנו לא ידעתי על נוהל לפיו אני כמדריכה אמורה למנוע אל אחד המתחמים כניסה של פעוטות או אנשים אשר לא מתהלכים בכוחות עצמם. הנוהל היה קיים במחשב, אך לא הודפס עבורי. לא נדרשתי להצהיר בפני הבוס או לחתום כי קראתי נוהל זה. האשה שאותה החלפתי בתפקיד אמרה משהו כמו "כדאי שתקראי את זה", אך מדבריה הבנתי כי מדובר בנהלי עבודה עם החיות, לא צוין כי יש שם חומר בנוגע לעבודה עם קהל. הייתה לי גישה לנוהל שבמחשב, אך חשבתי כי הרלוונטיות שלו עבורי פחותה.
יש לציין כי בנוהל העברת סיור אשר קיבלתי מודפס, עניין המתחם הלא נגיש אינו מוזכר (לעומת זאת לגבי מתחם אחר מצויינת בפירוש הגבלת גיל, ולכן לדעתי הייתה כאן הטעייה, חשבתי כי הנוהל המודפס כולל בתוכו את כל כללי הזהירות שאני אמורה להקפיד עליהם).
העניין הוא\ שגם אילו הייתי מודעת לנוהל, לא ידעתי שהילד הנ"ל סובל מבעיות מוטוריות. לכל אורך הסיור הילד ישן בעגלת תינוק, אמנם ילדים בגילו ובגדלו בדרך כלל אינם נוסעים בעגלת תינוק - אך מדי פעם כן ניתן לראות זאת. ההורים לא טרחו להגיד לי בתחילת הסיור כי יש להם ילד עם לקות (ברור לי כי הייתי נוהגת אחרת לאורך כל הסיור אילו ידעתי). גם בהרשמה לסיור שהתבצעה במייל, הם לא הצהירו על הלקות - למרות שיכלו לקבל עבור הילד הנחת נכה.
כאשר שהתה האם במתחם הלא נגיש, היא סחבה את הילד בידיה. אין לי שום זיכרון שבו אני מכניסה למתחם זה אישה סוחבת ילד, ולכן נראה לי כי לא אני הכנסתי אותם למתחם אלא נער בן 13 שהעביר יחד איתי את הסיור, אשר ברור כי אין להטיל עליו את האחריות למקרה (למיטב זכרוני בישיבת הצוות שלפני הסיור אמר הבוס כי גם "עוזרי המדריך" המתנדבים רשאים להכניס קהל אל המתחם הנ"ל). רק כאשר האם כבר הייתה במתחם וראיתי שהיא איננה מורידה את הילד מזרועותיה ניחשתי כי אולי יש לו לקות כלשהי, ועדיין לא הבנתי כי הוא אינו מסוגל ללכת. כאשר רצתה האם לצאת מהמתחם ופנתה לרדת במדרון, ראיתי שהיא מתקשה לעשות זאת עם הילד ומיהרתי אליה כדי לעזור לה, אך לצערי איחרתי את המועד והיא מעדה, קצת לפני שהצליחה לבלום את עצמה הילד נשמט מזרועותיה וכך נפצע.
האם יש ליאיזושהי אחריות למקרה, בהתחשב בשני העניינים שציינתי - העובדה שלא נדרשתי לקרוא את הנוהל הנ"ל, והעובדה כי איש לא יידע אותי שלמשתתף בסיור שאני מעבירה יש לקות מוטורית?
תודה.
עינת שלום, בהיותך עובדת החווה, בעיקרון ביטוח צד ג' אמור לכסות גם אותך. למעסיק יש אחריות שילוחית לכל העובדים שלו. האם ראית את כתב התביעה?? האם את אכן נתבעת בכלל? אם חברת הביטוח לא מייצגת גם אותך- את בהחלט צריכה לדאוג לייצוג משפטי. דברי איתי טלפונית- 052-6134398. בברכה, רונית רוטלוי, עו"ד